Annons

Annons

Annons

Motorcykelsport

Förre Vetlanda-föraren klar för ny klubb: ”Väcker upp många fina minnen”

Filip Hjelmland var tänkt att bli Vetlanda Speedways nye lagkapten – men konkursbeskedet förändrade allt. Sedan dess har Hjelmland inte tillhört något svensk klubb. Fram tills nu.

Text

Filip Hjelmland väljer att återvända till moderklubben.

Bild: Bildbyrån

Annons

23-årige Filip Hjelmland väljer att återvända till moderklubben Dackarna, en klubb han körde för under hela sin ungdom.

– Att komma tillbaka till min moderklubb där allting en gång i tiden startade för mig väcker upp många fina minnen, det är med stor glädje och energi jag ser fram emot att vara en del av Dackarna igen, säger Hjelmland i ett pressmeddelande.

Annons

Anledningen till att Dackarna väljer att lyfta in Hjelmland nu är att klubben fått en lucka i truppbygget eftersom man i förra veckan bröt kontraktet med den unge polske föraren Mateusz Swidnicki.

Annons

Dackarnas Mikael Teurnberg är mycket nöjd med förändringen i lagtruppen.

– Filip är en coming man som hade ett bra 2021 men tyvärr fått försäsongen spolierad av en skada. Det är viktigt att få in en svensk till i truppen, vi är väldigt känsliga om vi får skador på dom svenska förarna. Vi tappade ju en svensk förare i och med Alexander Woentins time out, säger Teurnberg och fortsätter:

– Det blir positivt med lite ny energi i laget, vi har några riktigt tuffa och viktiga matcher framför oss. Sedan att Filip är en lokal kille bosatt i Mariannelund är bara ett extra plus.

Hjelmland har under året representerat den polska klubben Ostrow i Extra Liga men har den senaste tiden inte kunnat tävla på grund av en skada. Nu framkommer det i pressmeddelandet att skadan är ett minne blott.

– Jag kommer ge allt jag har och hoppas kunna bidra till att Dackarna får en fin andra del av säsongen 2022. Vi ses på Skrotfrag Arena snart, säger Hjelmland.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan