Annons

Annons

Annons

Motorcykelsport

Hjelmland historisk mästare i Polen

Från en turbulent vår till en titelfirande höst.

Filip Hjelmland har skrivit historia med sin polska klubb Ostrovia.

Mariannelundskillen var med och körde hem den första titeln någonsin i U-24 Ekstraliga

Text

Filip Hjelmland och hans Ostrovia är ligamästare i Polen i Ekstraliga för förare under 24 år.

Bild: Oskar Mörnefält

Annons

En turbulent vår och sommar har övergått till en fin avslutning på säsongen för Filip Hjelmland. Mariannelundskillen gick länge klubblös efter Vetlandas konkursbesked och åkte dessutom på en armskada som höll honom borta i flera veckor under sommaren.

Men det var då. Nu flyter speedwaylivet på igen för 23–åringen som har ett par riktigt fina veckor bakom sig i U24–Ekstraliga samt i Allsvenskan med Vargarna.

Annons

Annons

Hjelmland var i allra högsta grad en av segerorganisatörerna när hans polska klubb Ostrovia blev historiska mästare i den nya U24–serien.

Hjelmland var poängbäst i den första finalen som kördes på bortaplan förra veckan. Mariannelundsonen körde då in fina 11+1 poäng när hans Ostrovia kopplade greppet om titeln.

I tisdagens retur bidrog Hjelmland med ytterligare sex pinnar när hans lag tog en säger dubbelseger för att få lyfta bucklan inför cirka 3000 åskådare.

Filip Hjelmland har även kommit in i Vargarnas lag och blivit en nyckelförare i Norrköpingsklubbens jakt på den allsvenska titeln. På fyra matcher i klubben snittar Hjelmland 2,611 poäng vilket är näst bäst i hela serien. Endast nyblivna GP–föraren Kim Nilsson har ett bättre löpande snitt.

Vargarna kör final nästa vecka mot Valsarna. Finalerna avgörs den 14-15 september.

Hjelmland tillhör även Dackarna i Bauhuasligan men har fått stå utanför truppen där i Målillalagets senaste matcher. Dackarna blev klara för semifinal under tisdagskvällen.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan