Annons

Annons

Annons

Innebandy

Hemvändaren föll för Nässjö IBF:s satsning: ”Vi har något bra på gång”

I fjol snubblade Nässjö IBF på målsnöret.

Med ett par rutinerade nyförvärv hoppas klubben att det ska räcka hela vägen den här säsongen.

– Den målsättningen är en nödvändighet för att kunna motivera sig, säger Ludvig Eriksson.

Text

Efter fem säsonger i andra klubbar är Ludvig Eriksson tillbaka i Nässjö IBF, som siktar på att vara ett topplag i division 3.

Bild: Peter Gustafsson

Annons

Ludvig Eriksson är tillsammans med Viktor Friman de tyngsta nyförvärven i Nässjö IBF. Den förstnämnde är tillbaka i Nässjö sporthall efter fem säsonger i Hovslätts IK och Sävsjö IBK. Där har han skaffat sig värdefull erfarenhet från spel i division 1 och 2.

– Jag kände att det var dags att komma tillbaka. Det är något som jag alltid har tänkt att jag ska göra, och det kändes rätt i tiden. Att slippa pendla är en anledning, en annan är vi har något bra på gång här, säger han.

Att Mats Kraft är ny huvudtränare spelar också in. Duon har tidigare kamperat ihop i både Nässjö och Sävsjö.

– Jag trivs jättebra med honom, så det var absolut en bidragande orsak. Han vet vad han gör och är väldigt, väldigt duktig på att få struktur på grejerna och ge alla bästa möjliga förutsättningar.

Annons

"Det handlar med om att hitta tillbaka till glädjen", säger Ludvig Eriksson.

Bild: Peter Gustafsson

Annons

Trots att Eriksson tar ett kliv nedåt i seriesystemet handlar det inte om någon nedtrappning. I stället ser han andra värden i att spela innebandy på sin bostadsort.

– Det handlar med om att hitta tillbaka till glädjen. Jag trivdes jättebra i Sävsjö och det är inget ont mot dem. Men att pendla tar mycket mer tid.

Under fjolårssäsongen levererade 26-åringen 22 poäng (8+14) på lika många matcher.

– Jag sitter på lite rutin och hoppas bidra med det. Sedan hoppas jag att jag fortfarande har ett bra tempo i kroppen. Jag springer väldigt mycket och vill självklart göra en del poäng.

Ludvig Eriksson har inte satt upp något personligt mål för hur hur många poäng han vill producera. Däremot är han tydlig med vad han vill uppnå med laget – nämligen att slåss om en topp två-placering, vilket betyder kval uppåt.

– Den målsättningen är en nödvändighet för att kunna motivera sig. Sedan vet jag att det är en väldigt tuff och jämn serie. Det är väldigt, väldigt svårt att komma bland de två bästa oavsett hur bra lag man har.

Erfarne Mats Kraft är ny huvudtränare i Nässjö IBF.

Bild: Peter Gustafsson

Mats Kraft är förväntansfull inför seriepremiären till helgen. Den erfarne tränaren tycker att hans lag har vad som krävs för att fajtas om en plats i toppen.

Annons

Annons

– Jag tycker att det ska bli en rolig och trevlig säsong. Vi har en perfekt mix mellan yngre och äldre spelare, där det är stor konkurrens om platserna. Det ett riktigt gott gäng och en bra trupp att jobba med. Men vi ska också vara ödmjuka eftersom serien är bättre än förra året. Det finns några riktigt bra lag, säger han.

Fakta

Nässjö IBF

Tränare: Mats Kraft (ny).
Serie: Division 3 Norra.
Premiär: Bankeryd på bortaplan, 1 oktober.
Nyförvärv: Ludvig Andersson (IBK Husar), Viktor Friman (do), Ruben Lidé (do), Adam Sandstedt (do), Ludvig Eriksson (Sävsjö IBK).
Spelarförluster: Jonas Engberg (Forserums IF), Fabian Sandström (do), Benjamin Säilä (do), Hampus Thyrén (do).

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan