Annons

Annons

Annons

Innebandy

Derbyt bröts efter otäcka scener – spelare förd till sjukhus: "Olyckligt och tråkigt"

IBF Tranås vann med klara siffror i Höglandsderbyt mot Nässjö IBF och har fått en smakstart på säsongen.

Det blev dock ett tråkigt slut på division 2-mötet när ambulans fick tillkallas efter en spelarskada.

– Det är olyckligt och väldigt tråkigt, säger Tindra Beurling, lagkapten i Tranås.

Text

Matchen återupptogs aldrig efter att en av spelarna i Nässjö skadat sig.

Bild: Peter Gustafsson

Annons

Situationen uppstod när det bara var 42 sekunder att spela av matchen. En av Nässjös spelare fick en smäll mot huvudet och föll ner till golvet.

Spelaren blev liggandes på mittplan en längre stund och matchen återupptogs aldrig. I stället tillkallades ambulans till Tranås idrottshall eftersom spelaren behövde sjukvård.

– Det var en en mot en-situation där hon träffades i huvudet av en axel. Det är olyckligt och väldigt tråkigt, säger Tindra Beurling.

– Det är en olyckshändelse. Det är sådant som händer ibland, säger Nässjötränaren Mikael Ljungberg.

IBF Tranås vann med 6-2 mot Nässjö IBF och har fått en fin start på säsongen.

Bild: Peter Gustafsson

Annons

Det var Tranås som fick den klart bästa starten på matchen. Hemmalaget öppnade målskyttet redan efter 30 sekunder och sköt därefter ytterligare tre bollar i mål i första perioden.

Annons

– Vi bestämde innan att vi skulle gå in hårt direkt från början. Jag tycker att vi visade det med ett mål redan efter en halv minut. Det är kul att det gav någonting där. Sedan körde vi på och matade på bortsett från en svacka i tredje då vi tappade lite, säger Tindra Beurling.

Tranås ledde med 6-0 efter två spelade perioder, och matchen kändes avgjord i det skedet. Men Nässjö gav sig aldrig, utan visade bra kämpatakter och reducerade två gånger om i tredje perioden.

– Det är ett bevis på att vi har kört försäsong med hårdare träning och att vi orkar hela matchen. Vi gav inte upp utan manade på hela tiden, säger Mikael Ljungberg, som menar att det var starten på matchen som blev avgörande.

– De fick lite studsar med sig och fick med sig lite turbollar som gick in. Vi hade 13-14 skott på mål och höll spelet uppe, men vi fick inte in bollen.

Tindra Beurling, lagkapten i IBF Tranås.

Bild: Peter Gustafsson

För Tranås var det här säsongens andra seriematch. För Nässjö var det däremot seriepremiär eftersom laget stod i över i den första omgången.

– Det märktes att det var ett derby. Det var mer hårt spel, sedan kändes det att vi är lite mer inne i det. Det var deras första match och det var lite mer nerver för dem, säger Tindra Beurling, som tror på en bra säsong för sitt Tranås.

– Det är egentligen samma trupp som förra säsongen, och det märks att vi har spelat ihop oss. Vi siktar högt. Vi ska vara med där uppe och slåss. Vi är ett gott lag som tuggar på.

Annons

Annons

Mikael Ljungberg tycker det är skönt att seriepremiären är avklarad.

– Nu vet vi lite mer var vi står och vad som krävs. Jag ska inte säga att jag är missnöjd med insatsen. Avslutningen var bra och vi har lite att bygga vidare på, säger han.

– Jag anser att Tranås är bättre och betydligt mer fysiska än Vetlanda. Vi stod inte riktigt upp mot deras fysiska spel i början, men till slut manade vi på och jobbade hela vägen.

Elvira Johansson gjorde tre av Tranås mål och var den främsta matchvinnaren.

Fakta

Division 2 Västra

IBF Tranås-Nässjö IBF 6-2 (4-0, 2-0, 0-2)

Mål, Tranås: Elvira Johansson, 3, Amanda Gunnarsson, Ida Gergi, Ida Andersson.

Nässjö: Emma Hultberg, Madeleine Backe.

Publik: 99, Tranås idrottshall.

Bild: Peter Gustafsson

Bild: Peter Gustafsson

Bild: Peter Gustafsson

Bild: Peter Gustafsson

Annons

Bild: Peter Gustafsson

Annons

Bild: Peter Gustafsson

Bild: Peter Gustafsson

Bild: Peter Gustafsson

Bild: Peter Gustafsson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan