Annons

Annons

Annons

På stan

Insändare
Obegripligt att kommunen kan släppa igenom detta förslag

”Samhällsbyggnadsnämnden borde ta sitt ansvar och omedelbart skrota förslaget om vattenspel”, skriver insändarskribenterna, som anser att det är obegripligt att samhällsbyggnadsnämnden släppt igenom förslaget.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kommunen föreslår satsa miljonbelopp på ett vattenspel på Stora torget i Eksjö. Men flera politiker är mycket kritiska till satsningen.

Bild: Carl-Henric Malmgren

Annons

Undertecknade ställer sig helt bakom Liberalernas kritiska insändare när det gäller det så kallade Vattenspelet som planeras bli installerat på Stora torget i Eksjö.

Det är obegripligt att samhällsbyggnadsnämnden kan släppa igenom detta förslag för att lämnas till kommunstyrelsen för beslut.

Det är oansvarigt ur ett ekonomiskt perspektiv och argumenten som framförs är rena snömoset: ”det skall skapa en spännande torgmiljö som skall forma en upplevelse”.

Annons

Annons

Hur många Eksjöbor blir lyckligare av vattenspelet när alla vet att sociala sektorn till exempel går med årliga underskott? Hur många fler turister kommer för att få en spännande upplevelse på torget?

LÄS MER: Svidande kritik mot nya storsatsningen i Eksjö: ”Ett hån mot barnfamiljer”

LÄS MER: Kommuntoppens svar på kostnadskritiken: ”Måste lita på den beräkning vi får”

Man framför från ansvarigt håll att såna här vattenspel också finns på andra ställen. Ett sådant argument stärker väl inte på något sätt att det är nödvändigt för kommunen att investera ett par miljoner i företeelsen och dessutom binda upp sig för årligt underhåll på kanske hundratusentals kronor.

Kommunerna i dag har ansträngda budgetar och skattehöjningar väntar bakom knuten. Samhällsbyggnadsnämnden borde därför ta sitt ansvar och omedelbart skrota förslaget om vattenspel.

Per Ihse

Rolf Abelsson

Mats Martinsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan