Annons

Annons

Annons

På stan

Insändare
Glöm vattenspelet – rensa upp i centrum i stället

”I stället för att göra ett vattenspel på torget för många miljoner, anställ personal att ta ett rejält tag och rusta upp den utemiljö som redan finns”, skriver insändarskribenten, som är bedrövad över hur det ser ut i centrala Eksjö.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Alexandra Sundberg

Annons

Tillsammans med många andra som tycker om att vandra och motionera i vår vackra stad blir man ibland helt bedrövad över hur grönområdena ser ut. När man kommer in till stadskärnan ser man rondeller fulla av ogräs och skräp!

Om man sedan vandrar ut med Eksjöån, vilket man uppmuntras till med skyltar, upptäcker man snart hur igenvuxen den är, det ser inte bara slarvigt ut utan ställer även till problem för fågellivet också. Gångvägen utefter ån vid sjukhusparkeringen ser heller inte så rolig ut. Är det grus eller rabatter?

Annons

Annons

Sedan kommer man till Vildparken som har en populär och jättefin lekplats men  där skulle nog fler bord och bänkar för fikastund vara önskvärt. Parken för övrigt är dock ofta oklippt och har konstiga planteringar och ogräslådor som gjordes för några år sedan och sedan glömdes bort. Inbjuder inte direkt till att leka, spela eller att ha picknick i.

Följer man sedan ån genom stan ner mot Finlandsparken är det samma där, ån växer igen och allt ser allmänt slarvigt ut.

Om man sedan fortsätter ner mot campingen, som kunde varit en väldigt fin promenadväg, ser man ju knappast sjön för all sly och ogräs som vuxit sig meterhögt utefter gångvägen dit.

Föreslår därför att nu när finns pengar i kassan, i stället för att göra ett vattenspel på torget för många miljoner, anställ personal att ta ett rejält tag och rusta upp den utemiljö som redan finns och sedan ser till att den bibehålls i ett skick som vi kan vara stolta över inför framtida turistsäsonger.

Varför inte införa en så kallad medborgardag där kommunens invånare kan bidra med ett handtag av olika slag? Och anställ exempelvis sommarlediga ungdomar som behöver tjäna extra på sina lov.

Promenerande kommuninvånare

LÄS MER: Kritiserade Eksjösatsningen klubbad – trots stor politisk oenighet: ”Djupt olyckligt”

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan