Annons

Annons

Annons

Motorcykelsport

Här är Njudungarnas drömvärvningar: ”Bestämt att vi håller det öppet”

Lagledaren Affe Trofast håller som bäst på att bygga Njudungarnas trupp.

För Vetlanda-Posten avslöjar han nu de två förare han allra helst kontrakterar.

– De vore en önskedröm att ha med i laget.

Text

Det finns ingen uppsjö av svenska förare för Njudungarna att kontraktera inför den allsvenska säsongen. Men här är de två som står allra högst på önskelistan.

Bild: Jessica Eriksson, Andreas Blomqvist

Annons

Som nya lagledaren Affe Trofast tidigare förklarat har en uppsjö av utländska förare erbjudit sina tjänster till Njudungarna inför allsvenska säsongen 2023. En del av dem är fortfarande aktuella för att ta plats i laget, men det är samtidigt ingen hemlighet att Vetlanda motorsällskap och Trofast själv helst kontrakterar svenska förare med lokal anknytning.

Två förare som Trofast har en pågående förhandling med är också de som står allra högst upp på hans önskelista.

Fakta

Njudungarnas trupp just nu

Filip Hjelmland (2,279 i snitt)

Kevin Fajfer (2,000)

Mathias Pollestad (2,000)

Gino Manzares (2,000)

Mika Meijer (2,000)

Sammy Van Dyck (0,958)

Avon Van Dyck (0,500)

Fotnot: Taksnittet i allsvenskan är 11,000 medan golvsnittet är 7,000. Snittet beräknas på förare ett till sex i matchtruppen.

Annons

Annons

Det handlar om Peter Ljung och Jacob Thorssell.

– Peter är en lokal kille som jag följt sedan han började åka som knatte. Min grabb och han har haft samarbete och har det lite än i dag. Men han har inte klart med någon klubb i Bauhausligan än och därför vet han nog inte riktigt hur det blir, förklarar Trofast.

Jacob Thorssell kom till Vetlanda som knatte och gjorde sina första säsonger som elitförare i klubben.

Bild: TT

Inte heller Jacob Thorssell behöver någon närmare presentation för Vetlandapubliken.

Den 29-årige Åtvidabergsonen gjorde tre säsonger som ungdomsförare och därefter ytterligare sex säsonger på stor cykel i Vetlandavästen. Sedan dess har han kört för Rospiggarna och Dackarna. Nyligen stod det klart att han kör för Västervik i Bauhausligan 2023.

Peter Ljung bor i Vetlanda och är givetvis en högt önskad förare i Njudungarna.

Bild: Andreas Blomqvist

– Jacob har inte åkt i allsvenskan på några år. Det är en förare som mer eller mindre är fostrad i Vetlanda som vi vill ha här. Vi för en dialog med honom. Samtidigt har han gjort klart med klubb i Bauhausligan och Polen och tänker dessutom göra en satsning mot EM och GP. Han vet inte riktigt om tiden räcker till för att köra i allsvenskan. Vi har bestämt att vi ska hålla det öppet till efter nyår och då ta upp dialogen igen, säger Affe Trofast.

Annons

Annons

Är lokala förare som Alexander Woentin och Tomas H Jonasson aktuella?

– Alexander pausade ju förra året och jag har inte fått någon indikation på att han ska köra heller. Jag har inte tagit kontakt med honom eller Jonasson utan det är beslut som i så fall får mogna från deras håll.

Tre förare med snitt över 0,500 ska in i truppen. Hur ser du på förutsättningarna att det handlar om svenska förare?

– Någon mer svensk förare hoppas jag på. Men tre svenska förare till hittar vi inte, för de finns inte. Vi har suttit med snittlistan och gått upp och ner flera gånger och letat. Det är ett bekymmer.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan