Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

Tuff start för Hjalmarsson – berättar om HV-comebacken: ”Räknar med att bli bättre”

Tungt NHL-meriterade Niklas Hjalmarsson gjorde på torsdagskvällen sin första HV-match sedan säsongen 2006/2007.

– Jag räknar med att bli bättre och bättre, säger den 35-årige backstjärnan efter 4–6-förlusten mot Skellefteå.

Text

Niklas Hjalmarsson gjorde på torsdagen sin första match för HV71 sedan han skrev på ett kontrakt som sträcker sig över resten av säsongen 2022/2023.

Bild: Ola Westerberg/Bildbyrån

Annons

Tre Stanley Cup-titlar, en bit över 800 matcher i NHL och spel med Tre Kronor i World Cup, OS och VM.

Det är med tunga meriter Niklas Hjalmarsson nu har återvänt till svensk ishockey och till HV71. På torsdagen gjorde Hjalmarsson sin första HV-match sedan säsongen 2006/2007 och sin första match sedan våren 2021.

Hur var det att spela i SHL igen?

– Det kändes att det var första matchen, kan man säga. Men det var jäkligt kul och jag tycker att det gick hyfsat med tanke på uppladdningen och att det var första matchen och så där. Men jag räknar med att bli bättre och bättre ju längre det går och ju fler matcher jag får spela. Jag vill vara med och bidra till laget, räknar med att bli bättre och det är skönt att ha första matchen gjord nu. Nu är det bara att gå vidare härifrån, säger Niklas Hjalmarsson till JP/Jnytt-sporten.

Annons

Annons

Hjalmarsson, som spelar med nummer 4 på sin HV-tröja, inledde i ett backpar med Eric Martinsson, spelade totalt 13 minuter och 53 sekunder och sköt ett skott på mål. Han var också inne på isen då Skellefteå tog ledningen efter ett powerplay-mål i den första perioden.

Hemmalaget var hetast under matchens första 20 minuter och var i ledning med 3–0 när det var dags för matchens första pausvila.

– Det gick jäkligt snabbt där ute i den första perioden, men det visste vi om att det skulle göra. Jag själv har inte spelat här uppe så många gånger tidigare, men det sades att det går snabbt här och det gjorde det. Vi fick inte den starten vi behövde och jag själv var inne och spelade boxplay när de gjorde första målet, jag slarvade lite där, blev för övertänd och jagade pucken lite väl mycket, säger Niklas Hjalmarsson.

Det blev en målrik historia mellan Skellefteå och HV. Bortalaget, som huserar i botten av tabellen, sköt fyra mål mot ett av seriens bästa lag. Men det hjälpte föga då hemmalaget hittade nätet sex gånger. HV jagade kvittering på slutet, tog ut målvakten och då lyfte Albin Sundsvik in 6–4-målet i tom kasse.

– Vi stred på bra i dag och gav oss själva chansen. Joni (Ortio) var bra i målet också och gjorde några viktiga nyckelräddningar. Vi hade chansen att få in ett kvitteringsmål på slutet, men räckte inte riktigt till där till slut. Men jag gillar att vi inte slutade jobba, att vi pushade på varandra hela tiden och fortsatte att kämpa på. Men det finns så klart saker att jobba vidare på, säger Niklas Hjalmarsson, vars HV71 härnäst spelar borta mot Brynäs på lördagskvällen.

Annons

Annons

Niklas Hjalmarsson.

Bild: Ola Westerberg/Bildbyrån

HV-tränaren Fredrik Stillman tycker att hans lag gjorde flera bra saker mot Skellefteå. Men han tycker samtidigt att hans lag föll på eget grepp, att ett alldeles för omständligt spel med pucken gav Skellefteå lägen att avgöra tillställningen.

– Ja, det var det vi föll på i dag. Inte alltid, men många gånger var vi för omständliga i speluppbyggnaden. Vi mötte ett skickligt lag som är sylvasst och då håller det inte att det är så. Fyra mål ska egentligen räcka till seger och jag kan faktiskt sträcka mig till att säga att vi styrde och ställde i större delen av matchen, men vi gav Skellefteå lägen när vi klabbade med pucken, säger Fredrik Stillman, som den här gången inte hade huvudtränaren Tommy Samuelsson vid sin sida då denne missade matchen på grund av sjukdom.

Niklas Hjalmarssons istid landade mot Skellefteå på 13 minuter och 53 sekunder.

Bild: Ola Westerberg/Bildbyrån

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan