Annons

Annons

Annons

Jättebygget på riksväg 40

Insändare
Arbetsfordonen mellan Eksjö och Nässjö är en trafikfara

”Det stora problemet är inte att sitta i kö. Det stora problemet är att arbetarna kör med sina fordon på riksvägen”, skriver insändarskribenten, som dagligen pendlar på riksvägen mellan Eksjö och Nässjö.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten varnar för olyckor under arbetet med nya vägen.

Bild: Janne Wrangberth

Annons

Jag är en av drygt 3 000 som pendlar från Eksjö varje dag.

Just min resväg går från Eksjö till Jönköping. Det blir naturligt då att jag kör mellan Eksjö och Nässjö. Just nu pågår det en otroligt eftertraktad ombyggnad av sagda väg. Det kommer bli hur bra som helst när det är färdigt.

Men under arbetets gång nu så finns det lite problem. Visst, man får vara beredd på att man får sitta i lite kö när vägen är avstängd tillfälligt.

Annons

Annons

LÄS MER: Varning för kökaos på riksvägen: ”Kommer bli störningar igen”

Men det stora problemet är inte att sitta i kö. Det stora problemet är att arbetarna kör med sina fordon på riksvägen. Ibland med rätt belysning, men flera gånger har jag nu sett och kommit ifatt fordon som har en liten blinkande gul lampa på taket, men inget mer. Eller galet starka arbetslampor som lyser bakåt. Sett flera dumpers som har framlampor som stearinljus, samt en skitig LGF skylt bak, med två små svaga röda lampor.

Förstår att de måste röra sig mellan de olika områdena, men det finns lagar och regler för hur arbete på väg ska genomföras. Det måste finnas rätt belysning fram och bak. Det gula varselljuset ska synas från alla håll. Det är oerhört stor risk att det kommer ske olyckor när det är så mörkt och blött ute.

Så min önskan är att ansvariga ser över alla fordon som kör på vägen går igenom så att alla fordon är godkända.

Pendlare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan