Annons

Annons

Annons

Fotboll

Fyrtal i lokala värvningar till Hvetlanda GIF: ”Längesen jag såg sådan glädje”

Hvetlanda GIF fortsätter på inslagna strategin.

Nu har de värvat ytterligare fyra spelare från närliggande klubbar.

– Det är lite ”back to basics”, säger sportchefen Dimitrios Liakos.

Text

Hvetlanda GIF:s truppbygge inför 2023 fortsätter. Nu är ytterligare fyra spelare klara för spel i laget.

Bild: Oskar Mörnefält

Annons

Hvetlanda GIF har plockat in många spelare från klubbarna i närområdet under vintern. Nu fyller de på truppen med ytterligare fyra lokala värvningar.

Det handlar om 22-årige Gustav Stejdahl från HM IS, 17-årige målvakten Noah Lönn från Bäckseda, Edvin Ottosson, även han 17 år, från Vrigstad och Eric Adolfsson, 31 år, från Holsby SK.

– Gustav är allround och fungerar klockrent i vårt spel. Noah är en väldigt lovande målvakt som spelar väldigt vuxen trots sin unga ålder. Eric är en riktig tuffing där framme. Han har varit lite skadebenägen men vi hoppas han håller sig frisk för då vet vi att vi kommer ha mycket nytta av honom. Edvin är en spelare som vi tror mycket på för framtiden, säger Liakos.

Annons

Annons

Noterbart är att Gustav Stejdahl är yngre bror till meriterade Oskar Stejdahl som anslöt till Hvetlanda GIF under förra säsongen.

– Vi pratar fortfarande med Oskar om en fortsättning också, säger Liakos.

Hvetlanda GIF har behållit ungefär halva truppen från förra säsongen och fyllt på med lokala spelare så här långt.

– Det känns som vi hittat rätt med de här spelarna. De har gjort himla bra träningar med oss och vi är tillbaka lite där vi var för några år sedan med den glädjen och gemenskapen vi hade då. Det var längesen jag såg sådan glädje och intensitet på träningarna som jag gör nu, säger Liakos.

Hur ser du på återstående bygget av nästa års trupp?

– Det är inte riktigt klart än och det kan säkert komma in lite spets senare. Men det brukar ju vara där i fönstret januari-februari någonstans. Vi är väldigt belåtna så här långt iallafall.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan