Annons

Annons

Annons

Larm om otrygghet

Insändare
Insändare: Man är trygg i Mariannelund

”Varför får bara de som tänker negativt om Mariannelund utrymme i media?”, skriver insändarskribenten som inte håller med om otryggheten som beskrivs på orten.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten menar att långt ifrån alla är otrygga i Mariannelund.

Bild: Arkivbild, Alexandra Sundberg

Annons

Negativitet föder negativa tankar. Varför får bara de som tänker negativt om Mariannelund utrymme i media?

Både i lokalpress och lokalnyheter har dessa negativa tankar påtalats, men jag har inte upplevt att någon skrivit artiklar om de som har andra tankar. Jag är en av dem och jag har träffat många som tänker precis som jag. Faktiskt ingen alls, som upplever Mariannelund som ett ställe där alla ser sig om över axeln och inte vågar sig ut efter mörkrets inbrott. Jag och många med mig har valt att bosätta sig här, helt frivilligt och sedan har vi också valt att fortsätta bo här.

Annons

Annons

Många av oss har också prövat att bo på andra orter, men trots detta valt just Mariannelund. En av orsakerna är att det är en otroligt vacker plats, naturen är fantastisk. Var man än bor i samhället är det nära till vandringsleder, vatten och skogar. I samhället finns också affär, skola, matställen, bibliotek, frisör och flera andra ställen. Tyvärr är det flera som lagt ner men det är ju inte så ovanligt på mindre ställen, alltså inte helt unikt för Mariannelund.

En annan sak som är fint med Mariannelund är att här hälsar folk på varandra, många känner varandra och jag upplever att folk bryr sig och vill väl. Vi har även närhet till flera större orter med bra pendlingsavstånd vilket är ett plus. Bostäderna på orten är relativt billiga, det finns möjlighet för de flesta att bo här. Det är en bra plats för barn att växa upp på med närheten till vänner, idrottsplats, skola och natur.

Visst, det finns inte så många fritidsaktiviteter men det finns fungerande föreningar som är aktiva, både inom idrott och annat. Jag vågar ta mina kvällspromenader, gena över tennisparken eller skolan, sitta på torget även på kvällen. Möter jag människor säger jag hej och de flesta säger hej tillbaka. Några pratar jag med både okända och kända. Jag känner mig precis lika trygg här som i Eksjö, Vimmerby, Kalmar, Linköping eller på andra platser.

Annons

Mariannelund är som vilken annan ort som helst varken värre eller bättre. Varför inte göra artiklar, intervjuer med människor som är positiva och trivs. De kan lyfta fram och belysa det som är fantastiskt och sedan kan vi bygga vidare på det som är bra. Det negativa ska vi motverka, men det är det positiva vi ska satsa på och lyfta fram.

Trygg Mariannelundsbo

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan