Annons

Annons

Annons

Avgift införs för palliativ vård

Insändare
Kränkande att sätta prislapp på vård i livets slutskede

”Att sätta prislapp på hemsjukvård och i synnerhet vård i livets slutskede, slår rekord i sätt att kränka personer, vars vårdbehov är bland det sista som är möjligt att tillgodose”, skriver SmT-läsaren Jan-Olof Liljedahl i en insändare.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten menar att det är kränkande att sätta en prislapp på vård i livets slutskede.

Annons

Jag vill börja med att uttrycka mitt gillande för synpunkter som Mats Danielsson och Jan-Olof Svärd delgivit läsare av SmT kring palliativ hemsjukvård, Eksjö kommun.

Ni reagerar tydligt och öppet mot de politiska tankegångar, som vissa förtroendevalda låter torgföra, beträffande kostnader för hemsjukvård i livets slutskede.

Att sätta prislapp på hemsjukvård och i synnerhet vård i livets slutskede, slår rekord i sätt att kränka personer, vars vårdbehov är bland det sista som är möjligt att tillgodose.

Annons

Annons

LÄS MER: Överläkarens hårda kritik mot kommunen – svårt sjuka krävs på pengar: ”En skymf”

Kommuninvånare, som i flertalet fall, lagt många skattekronor på mystiska påhitt, skall de sista dagarna i livet bemötas med annat än faktura på det som kan lindra smärta, ängslan och förtvivlan.

Yttranden om att det finns andra delar samhällsfunktioner, som ekonomiskt kan stödja behövande, är politisk blindhet med svammel utan slut.

Jag hävdar att verklig kostnad kommer, om man tror att särskilt bidrag kan lösa ev. problem, emedan ingen tjänsteanställd är någon gratiskraft.

LÄS MER: Ilskan mot nya Eksjöbeslutet – svårt sjuka krävs på pengar: ”Kan inte förstå”

Bidragsbedömningar m.m. är omfattande.

Oavsett vilket skriv- (data) bord man sitter vid, så kostar det mer än vad vissa politiker vill erkänna.

Jag tror även att sociala sektorn har tillräckligt med bekymmer.

Mats Danielsson och Jan-Olof Svärds yrkeskunskap i kombination med sunt förnuft är alltid en bra politisk plattform att utgå ifrån.

Tack till Er !

Jan-Olof Liljedahl, Eksjö

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan