Annons

Annons

Annons

Nässjö FF

Efter dubbla nyförvärven – nya provspelare på plats hos Nässjö FF

Nässjö FF har presenterat fem nyförvärv. Men ännu finns det några tomrum att fylla i spelartruppen.

Under torsdagen anslöt två nya provspelare.

– Det har kommit en del intressanta namn, säger tränaren Kjetil Johansen.

Text

Nässjö FF:s tränare Kjetil Johansen är nöjd med situationen i bygget av 2023 års trupp.

Bild: Peter Gustafsson

Annons

NFF har efter värvningarna av Tomislav Jakesevic och Liam Korjenic gjort klart med fem spelare inför återkomsten i division 2.

Men det är långt ifrån färdigvärvat. Flera spelare har varit och visat upp sig hos nykomlingen, och under torsdagsträningen anslöt ytterligare två provspelare.

Annons

Annons

Det handlar om målvakten Ahmed Roshdi, som under 2022 representerade både IFK Tidaholm och Oskarshamns AIK, samt anfallaren Musa M´Benga. Den sistnämnde spelade division 2-fotboll med Nyköping i fjol och har även tillhört allsvenska Elfsborgs organisation.

Nu ska de visa upp sina färdigheter för Kjetil Johansen.

– På målvaktssidan tappar vi Joel Sturesson. Vi kommer att lyfta upp Hugo Granlinger, som är född 2008, från de egna leden. Han är 185 cm lång och kommer att bli hur bra som helst i framtiden. Men han är inte redo att ta upp konkurrensen med Isac (Almström) redan i år. Därför har vi lite målvaktsproblematik, och det kan bli så att Ahmed blir den som konkurrerar med Isac, säger NFF-tränaren.

– Vi ska även ta in Benjamin Medic från Bäckseda men låna ut honom till Stensjön. Han har stor vilja att utvecklas i Nässjö och det finns potential i honom.

Fakta

Läget i Nässjö FF

Nyförvärv: Albin Bromander, Stensjöns IF, Tomislav Jakesevic, Myresjö/Vetlanda FK, Rebaz Muhammed, do, Liam Korjenic, Assyriska IK, Petter Larsson, Aneby SK.

Förluster: Jakob Kinberg, Joel Sturesson, Alfons Cantby, Dan Danneman, Robin Herbertsson.

Qendrim Laci har tränat med er under vintern. Är ni intresserade av att knyta till er honom?

– Han visar framgång men vi vill avvakta och se om han tar steget vi hoppas på. Vi har sagt att vi ska kolla januari ut. Samma sak gäller för Belmin (Music) som också är med oss nu. Det är bra spelare men båda två behöver mer grundträning.

Annons

Annons

Vad gäller Edvin Lelic Ahmetovic, som även han spelare i Nyköping förra säsongen, är situationen densamma som för Laci.

– Även där har vi valt att avvakta. Den senaste veckan har det kommit en del intressanta spelare som kan provträna med oss. Om vi ska ta in spelare utifrån ska det kännas rätt, säger Kjetil Johansen, som är tillfreds med hur truppbygget fortskrider.

– Jag är jättenöjd med lagbygget, både med det vi har fått in och med de vi har fått behålla.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan