Annons

Annons

Annons

Vintern på Höglandet

Stora problem med hinder på vägarna – bilist körde in i träd

SOS alarm har flera gånger blivit larmade om hinder på vägarna runt om på Höglandet sedan sena onsdagskvällen. I Eksjö körde en bilist på ett träd som låg över vägen. Senare på förmiddagen verkade läget ha lugnat ner sig.

Text

Snövädret har fortsatt ställt till problem i trafiken under sena onsdagskvällen samt natten mot torsdagen. Flera larm om singelolyckor och hinder på vägarna har inkommit från olika håll på Höglandet.

Strax innan 22.30 körde en bilist i diket på väg 31/47 i Eksjö kommun, nära gränsen till Nässjö kommun. Den drabbade hade kunnat ta sig ut fordonet själv.

Annons

Runt samma tid gjordes en utryckning till väg 134 norr om Eksjö och någon timme senare körde en bilist in i ett träd som låg på vägen på väg 128, vid Paradis.

Annons

Vid 23.30 larmades räddningstjänsten till väg 128 mellan Stensjön och Bodafors och vid midnatt handlade det om Västra Bergsgatan inne i Tranås tätort. I sista fallet skulle det handla om en stor gren som låg över vägbanan alternativt ett lutande träd.

Vid 02-tiden var platsen återigen väg 128, mellan Kulla och Paradis, i Eksjö kommun. Tre träd låg utspridda på över ett par hundra meter på vägbanan.

I Aneby kommun var väg 132, mellan Järsnäs och Bälaryd, helt blockerad av träd någon timme senare.

Vid 04.40 hängde ett träd över vägbanan norr om Asby i Ydre kommun, på väg 131.

Problemen fortsatte även på morgonen. Vid 07.40 inkom ett larm från Vetlanda kommun. Ett mindre träd låg över hela vägbanan på väg 125 vid Lindåsjön.

Observera att det i artikeln endast handlar om träd som personer larmat SOS eller Trafikverket om. Problem med träd som blåst ner över vägarna fanns på ännu fler ställen, exempel i Äng i Nässjö kommun.

Enligt Trafikverkets hemsida var det stor påverkan vid Stensjön igen på grund av träd som delvis ligger över vägen norr om tätorten. Problemet beräknades vara avhjälpt vid 09.00. Samma prognos var det för vägen mellan Sävsjö och Sandsjöfors, där flera träd delvis låg över vägbanan.

Vid tio över åtta var vägen mellan Eksjö och Anneberg drabbad med en björk som lagt sig över hela vägbanan på Stockholmsvägen.

Annons

Annons

Även väg 133 drabbades vid 08.10 med ett träd som delvis låg över vägen mellan Grankärr och Adelöv. Personal var på väg till platsen enligt Trafikverket som trodde problemet skulle vara åtgärdat vid halv tio.

Vid 09.20 inkom uppgifter om att ett träd delvis blockerade väg 931 öster om Forserum. Personal var på väg och åtgärder beräknades vara klara till 10.15. Ungefär vid samma tidpunkt upptäcktes det att en gran hängde över riksväg 32 norr om Eksjö. Där var prognosen 10.45.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan