Annons

Annons

Annons

Bandy

Klart: SMT sänder VM-genrepet i Karlstad

Sverige spelar flera landskamper i Karlstad nästa helg.

Nu står det klar att du kan se det sista testet inför bandy-VM direkt här på Smålands-Tidningen.

– Det finns spelare som vill visa upp sig lite extra för att förbättra sina VM-chanser, säger Bonnier News Locals bandyredaktör Andreas Tagg.

Text

De svenska herrarna ställs mot Norge, Finland och Sveriges Team 25.

Bild: Peter Johansson/Svenska bandyförbundet

Annons

Helgen den 20-22 januari träningsspelar det svenska herrlandslaget i en landslagsturnering i Karlstad. En turnering du ser här direkt på sajten eller i appen.

– Vi har inte varit bortskämda med landskamper på senare år, av flera olika anledningar. Därför är det extra kul att vi kan erbjuda det här till våra kunder, säger Bonnier News Locals bandyredaktör Andreas Tagg.

Mattias Sjöholm har tagit ut en trupp till helgen i Karlstad med flera välbekanta namn – bland annat Bollnäs superstjärna Erik Pettersson tillbaka i landslagstruppen för första gången sedan 2021.

Annons

– Jag får energi av att åka iväg och spela med de bästa spelarna, så jag kör på ett tag till, sade Pettersson i en intervju med Bandypuls efter beskedet.

Annons

Fakta

Mattias Sjöholms trupp

Målvakter: Henrik Kjellsson (Västerås SK), Henrik Karlström (Edsbyns IF).

Utespelare: Albin Airisniemi (Sandvikens AIK), Christoffer Edlund (Villa Lidköping BK), Erik Pettersson (Bollnäs GIF), Erik Säfström (Villa Lidköping BK), Joel Broberg (Villa Lidköping BK), Linus Pettersson (Sandvikens AIK), Ludvig Johansson (Villa Lidköping BK), Martin Johansson (Villa Lidköping BK), Martin Karlsson (Villa Lidköping BK), Martin Landström (Västerås SK), Martin Söderberg (Brobergs IF), Nils Bergström (IK Sirius), Oscar Wikblad (Edsbyns IF), Viktor Spångberg (Västerås SK).

Landskamperna är det sista testet för svensk del inför VM i Åby. Där ställs de svenska herrarna mot Finland och Norges dito samt et svensk lag kallat Team 25. Vi sänder samtliga matcher.

– VM närmar sig dessutom och det här ju faktiskt det svenska genrepet inför det och man kommer med en stjärnfylld trupp. Det är en trupp där många spelare känns självskrivna till VM, men det finns också spelare som säkerligen vill visa upp sig lite extra för att förbättra sina chanser till VM-spel vad det lider. Sirius Nils Bergström och VSK:s Viktor Spångberg är exempel på två sådana namn, som det ska bli intressant att se i den här miljön, säger Andreas Tagg.

Annons

Samma helg kan du också se när det svenska P19- och P17-landslagen spelar VM – direkt här på sajten eller i appen.

Annons

Fakta

Så ser du landskamperna på Smålands-Tidningen

För att se sändningarna på smt.se måste du vara prenumerant på Smålands-Tidningen. Är du inte kund ännu blir du det enkelt genom att följa den här länken. Har du redan en aktiv prenumeration kan du logga in här och att få tillgång till allt material på smt.se.

Alla sändningar kommer att finnas kvar på smt.se och finnas tillgängliga som repriser i efterhand.

För bäst användarupplevelse rekommenderas Apple tv, chromecast eller en hdmi-anslutning från dator till tv. För dig som tittar via en Appleprodukt rekommenderas Apple tv. Genom att ladda ner vår nyhetsapp till mobilen kan du se matcherna via chromecast eller Apple Airplay. Det går även att se matcherna direkt på mobilen, läsplattan eller via din dator.

Fakta

Spelschemat

Fredag: 20 januari
16.00 Norge–Sverige Team 25
19.30 Sverige–Finland
Lördag 21 januari
11.00 Finland–Sverige Team 25
14.30 Sverige–Norge
Söndag 22 januari
10.00 Finland–Norge
13.30 Sverige–Sverige Team 25

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan