Annons

Annons

Annons

Tranås

Trafikverkets nya regler hotar populära cykeltävlingen: ”Skulle slå undan benen på oss”

Sommen runt arrangeras alltid sista helgen i maj och så har det varit sedan loppet startade 1967. Nu tornar mörka moln upp sig på tävlingshimlen efter att Trafikverket gjort om regelverk kring bland annat skyltningar på vägar där loppet sker. Hur det här kommer att påverka Sommen runt är fortfarande inte klart.

– Vi får inga svar förrän tidigast i slutet på mars, det är inte så lätt för oss som är arrangörer. Varken att planera eller budgetera, säger Boo Nordin, tävlingsledare för Sommen runt.

Text

Det är mycket pappersarbete med Sommen runt. Tävlingen planeras äga rum den 27 maj, men för stunden är det mycket som är osäkert. ”Vi har kört igång vår planering så just nu planerar vi för att loppet ska äga rum som vanligt”, säger Boo Nordin.

Bild: Elin Elderud, Jakob Hedberg

Annons

Trafikverket införde den 1 januari i år nya regler som innebär att samtliga arrangemang som sker på statliga vägar ska hanteras av Trafikverket. Det gör att kostnaden för det arbetet, som skyltning, ska läggas på arrangören. Vägar som berörs är både riks- och länsvägar i kommunerna där tävlingen passerar.

0 kren månad

Läs vidare med Digital

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på smt.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan