Annons

Annons

Annons

Motorcykelsport

Aspegren om dialogen med Njudungarna: ”Skulle det krisa...”

Njudungarna har hintat om att de vill ha in ytterligare någon svensk förare i lagbygget.

På hemmaplan finns Robin Aspegren som har haft en dialog med klubben under vintern.

– Visst har det varit lite i tankarna, speciellt nu när de är i Allsvenskan, säger han.

Text

Robin Aspegren har haft en dialog om styrning i Njudungarna under vintern men räknar inte med att göra comeback under 2023 i nuläget.

Bild: Fredrik Johansson

Annons

Njudungarna har stora delar av lagbygget klart inför den allsvenska säsongen. Åtta av nio platser är fyllda sedan tidigare och lagledaren Affe Trofast har flaggat om att han kommer ha tålamod kring den sista platsen som han helst ser går till en svensk förare.

– Jag har fram till den 28 februari på mig så det är ingen panik. Ska vi inte ha in en svensk förare så finns det hur många som helst att välja på. Men helst vill jag ha in en svensk, sa Trofast i början av månaden.

Läs även: Trofast om jakten på sista pusselbiten: ”Vore kanon om det blir så”

Annons

Annons

Njudungarna har försökt bygga ett lokalt förankrat lag och har lyckats väl genom att få med Filip Hjelmland och Peter Ljung på tåget bland annat. En dialog har även förts Robin Aspegren men någon comeback för Vetlandasonen ser det inte ut att bli.

– Jag fick frågan i vintras men jag känner väl att jag kanske har gjort mitt, säger han.

Gav dialogen ändå en tankeställare nu när det blir Allsvensk speedway under 2023?

– Jag har ju kvar mina grejer så visst har det varit lite i tankarna, det har det. Speciellt nu när Vetlanda är i Allsvenskan så hade det ju kunnat passa bra. Men nej, det funkar inte riktigt. Det blir lite dumt med mitt jobb och samtidigt göra en full satsning på speedwayen. Det kan bli så att jag får ställa in hela jobbveckor för att åka en tävling i veckan och det funkar inte riktigt.

Chansen att Robin Aspegren kör speedway under 2023 är därmed mycket små.

Helt stänger han dock inte dörren.

– Jag har väl öppnat upp för att om det skulle krisa och de behöver hjälp så finns jag här. Men min tanke är inte att köra, säger han.

Robin Aspegren gjorde annars comeback under 2021 när Vetlanda Speedway körde i Bauhausligan. 33–åringen visade då att takterna fortfarande sitter i och medgav efteråt att det gav mersmak.

– Jag blev faktist lite förvånad själv att jag hängde med så bra, säger Aspegren när den senaste comebacken kommer på tal.

Du hade inte gjort bort dig allsvenskan annars om de hade gett det chansen?

– Nej, det hade man väl kanske inte om man la ner lite tid och energi på det. Men samtidigt ska man inte underskatta allsvenskan heller. Visst, de riktiga toppförarna finns inte där men rent speedwaymässigt behöver det inte vara sämre för det. Allsvenskan är inte alls dålig nuförtiden, säger Aspegren.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan