Annons

Annons

Annons

Ishockey

Enig styrelse bakom beslutet att sparka HV-tränarna – Wilander: ”Vi skäms inte”

En enig HV71-styrelse fattade beslutet att sparka tränarna Tommy Samuelsson och Fredrik Stillman och ersätta dem med Johan Lindbom och Per Gustafsson.

– Det här är de tråkigaste besluten som finns men det var ett riktigt beslut och vi skäms inte för det, säger HV71:s ordförande Anders Wilander.

Text

Bild: Elin Elderud/Pär Bäckström/TT

Annons

HV71 tippades tillhöra SHL-toppen inför säsongen men har inte motsvarat förväntningarna och ligger i skrivande stund näst sist i tabellen.

Under säsongen har man försökt få laget att lyfta bland annat genom att göra sig av med spelare och ta in ett antal nya samt att ersätta Johan Åkerman med Charles Berglund på posten som assisterande tränare.

Och nu kommer alltså nästa åtgärd. Huvudtränaren Tommy Samuelsson och assisterande tränaren Fredrik Stillman får lämna och in kommer HV:s klubbdirektör Johan Lindbom som huvudtränare och Per Gustafsson lånas in från HC Dalen som assisterande. Kvar i ledarstaben är också Charles Berglund och målvaktstränaren William Rahm.

Annons

– Vi hade ett styrelsemöte i söndags eftermiddag och diskuterade det som har varit, det som är och det som komma skall och vi diskuterade lite olika scenarier, säger Anders Wilander.

Annons

– Vi har ju förstärkt laget under säsongen men vi har inte lyft som förväntat och vi kom fram till att vi måste göra ytterligare åtgärder. Det här är de tråkigaste besluten som finns men det var ett riktigt beslut och vi skäms inte för det. Styrelsen var enig.

HV71:s ordförande Anders Wilander.

Bild: Elin Elderud

Vilken kompetens kan Lindbom och Gustafsson komma in och bidra med i det här läget?

– Det är ingen kompetensfråga egentligen. Om vi pratar kompetens finns det väl inga bättre än Samuelsson och Stillman. Om man ser till de som har varit har vi varit nära i många matcher. Nu blir det lite nya röster som kommer in och vi tror att de kan göra skillnad och plocka fram lite mer ur den trupp vi har, säger Wilander.

– 14 omgångar återstår och går det så bra som vi tror att det kommer att göra så undviker vi kval. Det vill vi helst göra, det är inte något som någon i HV vill uppleva igen.

Kommer Per Gustafsson att vara i HV71 fullt ut nu eller hur ser uppgörelsen med Dalen ut?

– Så är det tänkt, ja. Vi är väldigt glada för att Dalen har förståelse för den situation vi befinner oss i, säger HV-ordföranden.

Annons

Kan det komma att bli fler förändringar i HV71 eller var det här den sista åtgärden?

Annons

– Nej, så kan man aldrig säga. Skulle det till exempel dyka upp något på spelarmarknaden som tillför kompetens så är vi öppna för det.

Bild: Pär Bäckström/TT

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan