AnnonsVida Bruza

Så blev Vida Bruza ett sågverk av världsklass: "Vi har haft en jättefin utveckling de senaste åren"

Sågverket Vida Bruza i småländska Hjältevad är en stor del av ortens hjärta. De är även kända för att vara en bra arbetsgivare som ligger i framkant i branschen.

– Det är ett tryggt och roligt jobb. Mitt skiftlag är som en stor familj, säger Ida Fridh, hyveloperatör.

Det anrika sågverket i Hjältevad fortsätter att vara ett starkt och framåtlutat småländskt företag. "Bruza följer med i utvecklingen och står aldrig stilla", menar Ida Fridh.

På Vidas sågverk i Hjältevad sågas och hyvlas grantimmer från småländska höglandet till konstruktionsvirke. Sedan starten har de både investerat, och anställt personal för att effektivisera produktionen. De är också en viktig arbetsgivare på orten.

– Vi har cirka 90 anställda på sågverket i Hjältevad, men vi sysselsätter fler människor på bygden genom bland annat transporter, service och underhåll. Vi satsar också mycket på att alla ska trivas på jobbet, säger Magnus Petersson, vd.

Här kan du läsa mer om Vida Bruza och även hitta kontaktuppgifter

Förutom att vara ett företag i utvecklingens framkant vill Vida Bruza även vara en trygg och stabil arbetsgivare. "Vi satsar mycket på att alla ska trivas på jobbet", säger Magnus Petersson, vd.

En av de anställda är Ida Fridh. Hon har arbetat som hyveloperatör på Vida Bruza sedan 2015.

– Jag blev tipsad om jobbet av min syster som också arbetar här. Jag tyckte att det lät intressant. Det har hänt mycket sedan jag började arbeta på Bruza. De följer med i utvecklingen och det står aldrig stilla. Det är kul, säger hon.

Ida Fridh är hyveloperatör och stortrivs på Vida Bruza.

Det har gått åtta år sedan Ida stämplade in på sågverket för första gången och hon trivs fortfarande lika bra. Hon tycker om sina kollegor, och att sågverket erbjuder en trygg och bra anställning.

– Det är en bra balans mellan jobb, fritid och familj. Det är enkelt att få ihop livspusslet, säger hon.

Här hittar du information om lediga tjänster inom Vidakoncernen

På sågverket i Hjältevad sågas och hyvlas grantimmer till konstruktionsvirke.

På Vida Bruza produceras årligen runt 300 000 m3sv (m3 sågat virke).

Och framtiden ser ljus ut för Vida Bruza vars huvudmarknader är Danmark, Holland och Asien.

– Vi arbetar med trä som är ett framtidsmaterial. Vi har haft en jättefin utveckling under de senaste åren och dubblat produktiviteten på tio år. Vi har även stora och stabila kunder som tänker långsiktigt, säger Magnus Petersson.

Vida Bruza i Hjältevad har idag 88 anställda. Koncernen Vida, som Bruza tillhör, har cirka 1 350 anställda, på 23 produktionsanläggningar varav 12 sågverk.

Det rimmar bra med koncernen Vidas strategi där Bruza är ett av tolv sågverk. Långsiktighet är en naturlig del av bolaget. Sågverket i Hjältevads historia sträcker sig dessutom ända tillbaka till 1947 – och de har klarat sig bra genom både låg- och högkonjunkturer.

– Vi har finansiella muskler, men vi anpassar oss även efter konjunkturer och världsläge. Vi har lång erfarenhet och en bra produkt. Det är något som kunderna uppskattar, säger han.

Här kan du läsa mer om koncernen Vida, som Vida Bruza är en del av

Sågverket i Hjältevad har en rik historia, som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Sågverkets stora huvudperson, Nils "Bruza-Nisse" Johansson, köpte sågverket tillsammans med sin bror på 1930-talet och lade grunden för dagens sågverk.

2012 blev Magnus Petersson tillfrågad om han var intresserad av att kliva in i rollen som vd på Vida Bruza. Han berättar att det var det flera saker som fick honom att tacka ja.

– Vidas produkter och arbetssätt ligger i framkant. Koncernen har också ett stort engagemang och driv. Det är bland annat snabbt till beslut, och det tyckte jag lät bra. Om någon kommer med en bra idé så sitter det inte fast någonstans, säger han.

Inbäddat innehåll

Inbäddat innehåll

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Smålands-Tidningens redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan