Annons

Annons

Annons

Ydre

Musikprofil firar 80 år – med konsert på alla hjärtans dag

På självaste alla hjärtans dag fyller musikprofilen Lasse Dahlstrand 80 år. Vad han önskar sig? Att få bjuda på en välgörenhetskonsert där musiken får flöda tillsammans familj och vänner. Och du är välkommen.

På alla hjärtans dag fyller Lasse Dahlstrand 80 år. Det firar han med en välgörenhetskonsert i Sunds kyrka på söndag.

Bild: Jakob Hedberg

Annons

På söndag, den 12 februari klockan 16, blir det 80-årskalas i form av en välgörenhetskonsert i Sunds kyrka, i Ydre kommun.

– När man blir så här gammal så är det inte så viktigt med kalas längre så jag valde det här istället, jag älskar att spela för publik, säger Lasse Dahlstrand.

Det blir ett erfaret och kunnigt gäng som ställer upp, ett åttamannaband med vokalist.

Annons

– Vi kommer att spela svängig mjukjazz som speglar min ungdoms vår. På trummor har jag Anders Gustavsson som bland annat spelat med Anders Berglunds storband i Stockholm i många år. Bas spelar min trogna basist Per Lidgren, piano spelar min systerson Niklas Hakegård, som till vardags är anställd vid Östgötamusiken i Linköping. Baritonsaxofon spelar hans hustru Maria Hakegård som är lärare på Kulturskolan i Motala. Tenorsax spelar min bror Bosse Dahlstrand som hade en egen populär dansorkester i många år. Som oftast vid min sida har jag Leif Segerberg på altsaxofon, tidigare anställd som ansvarig för musiklinjen på Lunnevads folkhögskola. Trombon spelar min trogna paviljongsmusikant sen många år tillbaka Claes Sjökvist, som numera är kommunalråd i Boxholm. Vokalist är min dotter Pernilla Dahlstrand som arbetar på Kulturskolan i Stockholm.

Annons

– Konferencier är som alltid min trogna vän och sångare Jan Fransén. Ljudet sköter musikens allt i allo i Tranås Mats Axfors. Själv kommer jag att vara i högform och spela trumpet, säger han.

Att få ihop det här musikgänget har inte varit så svårt, enligt Lasse. I augusti träffades flera av dem för att välja ut låtar och förbereda för konserten. Eftersom musikkunskapen i gänget är omfattande så räcker det att de träffas tidigare under söndagen för att repa. Men det finns en sak som oroar Lasse.

– Jag har lite ångest för att det kommer att komma så många att inte alla får plats. Eller att det inte kommer några, säger han.

Och på tisdag är det din födelsedag, hur kommer du fira den?

– Jag kommer att vara hemma med min närmaste familj, fru, dotter och son.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan