Annons

Annons

Annons

Eksjö

Insändare
Ska tandläkartiden dröja så länge att det blir löständer?

En Eksjöbo har väntat på sin operation hos tandläkaren i över ett år. Nu undrar mannens hustru om det kommer dröja så länge att det blir löständer i stället för stift.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten har haft svårt att kunna få en plats i en tandläkarstol.

Annons

Jag och min man har har alltid varit kunder hos Folktandvården i Eksjö. För långt tillbaka hade vi vår ”egna” tandläkare. Numera så har man ingen aning om vem man kommer till.

För över ett år sen fick min man en remiss till käkkirurgen i Jönköping för att sätta in skruvar (stift). Han fick ganska snabbt svar att remissen mottagits. Men det dröjde över 10 månader innan en tid skickades. Vi åkte dit en snöstormsmorgon före kl.07. Kom fram till kl. 8.15 till tiden han fått. Vid kl. 9.40 meddelades det att de inte hann undersöka honom den dagen. Hem igen i snöovädret.

Annons

Annons

Ny tid strax före jul. Det bestämdes då att ”operationen” skulle göras 17 januari. Exakt ett år efter första besöket i Eksjö. Dagen före på eftermiddagen meddelas det att det inte blir någon ”operation”. Han skall undersökas i Eksjö igen. Varför får han inte veta. Och den inremitterande tandläkaren har ju klart slutat då. Och åter en ny tandläkare.

Får tid om drygt en månad. Men det klarar inte hustrun, jag, av. Kräver tid till veckan därpå. Och så blir det. Då bestäms vad som ska göras och ny tid ges till mitten på februari och tid till slutet på mars för ”operation”. På morgonen den 13 februari, en timme före besök, rings det i telefonen, besöket inställt. Ny tid om över en månad. Till 17 mars.

Det som också hör till saken är ju det besvärliga att tugga, men det kanske inte är så viktigt.

Nu återstår det att se hur det blir framöver? Blir det stifttänder eller kommer det dröja så länge så det blir löständer?

Åsa

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan