Annons

Annons

Annons

Aneby

Insändare
Fy skäms Anebypolitiker

”Många Anebybor satte nog morgonkaffet i halsen när man läste om det senaste påhittet av Anebys politiker och kommundirektör”, skriver insändarskribenten.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Amanda Segerson, Bodil Molin

Annons

Fy skäms högsta politiker i Aneby kommun!

Många Anebybor satte nog morgonkaffet i halsen när man läste om det senaste påhittet av Anebys politiker och kommundirektör.

Under tider när alla kommunens verksamheter ska spara och åter spara bestämmer Anebys politiker att de behöver åka utomlands tillsammans med några andra kommuner bland annat för att lära känna varandra bättre.

Annons

LÄS MER: Kommunen gör studieresa till Nederländerna: ”Är värdefullt för Aneby”

Annons

Fråga 1. Hur i hela friden kan man välja Rotterdam? Vad är Rotterdam mest känt för? Jo, Rotterdam är en av Europas största hamnar.

Visserligen har Aneby många insjöar men vi skattebetalare har svårt att se att dessa sjöar är lämpliga för några större hamnar. Det brukar funka bra med de båtplatser som finns tillgängliga.

Insändarskribenten föreslår att Anebys politiker reser till Åsens by istället för Rotterdam.

Bild: Bodil Molin

Fråga 2. Varför behöver man åka till Rotterdam för att lära känna varandra bättre?

Vi skattebetalare rekommenderar då istället Åsens by. Det är en fantastisk plats med sjönära läge med naturens tysthet och lugn. Vilken idealisk plats att bjuda in de andra kommunerna och då kan ni på riktigt rå om varandra.

Om ni ber snällt kanske fru Oskarsson kan koka litet gröt och ägg och servera i gryningen. Hon brukar kunna fixa matsäck och kanske till och med något riktigt gott från Åsens köttlådor. Vad mera kan man man önska och vilka fantastiska möjligheter att lära känna varandra.

Ytterligare tips till er som alla säjer er värna om miljön. I stället för flyg, bil och buss till Rotterdam, rekommenderas resan med Skärsjö häst och vagn. Brukar gå bra att förboka.

Annons

Annons

Lycka till och ruva väl på våra skattepengar så de räcker till både skola, vård och omsorg!

De personer detta gäller är kommunens bäst betalda politiker och tjänsteman. De borde kunna betala av egna medel om de så gärna vill umgås med personer från andra kommuner.

En av många förvånade skattebetalare i Aneby kommun

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan