Annons

Annons

Annons

SmT granskar: Skolan

Insändare
Vi har förståelse för att förändringarna kan skapa frågor

”Vi har förståelse för att förändringarna kan skapa frågor och oro. Vi är dock övertygade om att detta kommer att bli bra, både för våra barn och unga, och för hyresgästerna”, skriver kommunens tre kommunalråd i en replik på en tidigare insändare.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kommuntopparna Sebastian Hörlin, Markus Kyllenbeck och Bo-Kenneth Knutsson bemöter nu de synpunkter som framförts i en tidigare insändare om flyttarna inom förskolan.

Bild: Carl-Henric Malmgren, Alexandra Sundberg

Annons

Den positiva utvecklingen i Mariannelund och Höreda innebär att vi behöver göra satsningar. Bakgrunden till satsningarna är att:

• förskolan Bullerbyn i Mariannelund behöver utöka antalet avdelningar och ett större kök .

• Furulundsskolan i Mariannelund behöver mer fritidshemslokaler och fler platser i matsalen.

• Sunnanängs förskola i Höreda behöver permanenta lokaler för delar av verksamheten som idag finns i församlingshemmets lokaler, och Höredaskolans fritidshem behöver mer fritidshemslokaler.

LÄS MER: Nu flyttas förskolan – men finns cancergift kvar i marken?

Annons

Eksjö kommuns sociala sektor och barn- och utbildningssektor har arbetat tillsammans med Eksjö kommunfastigheter och Eksjöbostäder för att gemensamt hitta lösningar på behoven, och resultatet blir nu ett antal flyttar.

Annons

• Förskolan Bullerbyn kommer att flytta till Bobinen där vissa lägenheter kommer att byggas om till en förskola. De som bor i de berörda lägenheterna kommer att erbjudas nya. Trygghetsboendet kommer att finnas kvar även framöver, och enligt våra bedömningar kommer det framtida behovet av lägenheter kunna tillgodoses med det antal som kommer att finnas kvar. Hemtjänsten, som också har lokaler på Bobinen, kommer att flytta till andra och mer anpassade lokaler på Bobinen.

Förskolan Bullerbyn kommer att flytta till Bobinen där vissa lägenheter kommer att byggas om till en förskola.

Bild: Alexandra Sundberg

• Furulundsskolan kommer att ta över förskolan Bullerbyns lokaler, vilket gör att de inte längre behöver de paviljonger som nu finns på skolan. Genom att förskolan flyttar kommer det också frigöras mer plats i skolans matsal.

• Höredaskolan kommer att ta över de paviljonger som Furulundsskolan inte längre behöver, vilket löser Sunnanängs förskola och Höredaskolans lokalbehov.

Vi har förståelse för att förändringarna kan skapa frågor och oro. Vi är dock övertygade om att detta kommer att bli bra, både för våra barn och unga, och för hyresgästerna på Bobinen där en förskola kan skapa ett mervärde och positivt inslag. Den 23 maj kommer det att anordnas ett informationsmöte om förändringarna i Furulundsskolans matsal i Mariannelund. Varmt välkommen!

Annons

Markus Kyllenbeck, kommunstyrelsens ordförande

Sebastian Hörlin, kommunstyrelsens förste vice ordförande

Bo-Kenneth Knutsson, kommunstyrelsens andre vice ordförande (tf)

LÄS MER:

Vi är många som undrar hur det står till på kommunkontoret

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan