Annons

Annons

Annons

SmT granskar: Skolan

Insändare
Hur tänker de styrande i Eksjö kommun?

”Reagerar starkt på hur dom styrande i Eksjö kommun ska försöka lösa lokalfrågan inom skolan. Tar man bara hänsyn till kostnader och så får människan finna sig i vad det blir?”
Det undrar en invånare som kritiserar kommunens nya beslut i en insändare.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Carl-Henric Malmgren

Annons

I Eksjö bygger man nytt för barnen, men i Mariannelund placerar kommunen våra barn i åldringsvårdens lokaler!

Reagerar starkt på hur dom styrande i Eksjö kommun ska försöka lösa lokalfrågan inom skolan. Om jag förstått det rätt, så tar man bort den ”tillfälliga” lokalen på Furulundsskolan och flyttar den till en annan enhet i kommunen. Detta ska få till följd att förskolebarn får flytta till Bobinen, de boende där tvångsförflyttas väl någon annanstans och på Furulundsskolan ska skolklasser flytta in i förskolans lokaler.

Annons

Annons

LÄS MER: Nu flyttas förskolan – men finns cancergift kvar i marken?

För det första så berörs många människor, som får byta miljö och för det andra så måste det väl till en anpassning både på skolan och Bobinen. Kostnaden för denna rotation kan någon väl insatt tjänsteman (eller politiker) svara på (i tidningen naturligtvis). Tar man bara hänsyn till kostnader och så får människan finna sig i vad det blir? Vore det inte enklare att hyra tillfälliga lokaler (eller till och med köpa en länga), där det behövs?!

Nu får ni som styr i Eksjö kommun visa att även vi som bor i Mariannelund är värt att värna om. Upp till kamp Mariannelundare!

Frågande invånare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan