Annons

Annons

Annons

På stan

Insändare
Polisen måste lägga mer tid på gångfartsområdet

”Om detta ska fungera som tänkt måste polisen ta sig tid att följa upp att trafikanter följer de regler som gäller”, skriver en insändarskribent, som upplever att det körs alldeles för fort i Eksjös gångfartsområde.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten upplever att det körs alldeles för fort i Eksjös gångfartsområde.

Bild: Alexandra Sundberg

Annons

Den 8 juni blev Södra Storgatan i Eksjö åter en så kallad gångfartsgata till stor glädje för de flesta som bor vid gatan. Det innebär att hastigheten sänks till 7 kilometer i timmen samt att fordonstrafik är förbjuden mellan klockan 21 och 06.00. Bra, tycker vi!

Men om detta ska fungera som tänkt måste polisen ta sig tid att följa upp att trafikanter följer de regler som gäller. Därför skulle vi uppskatta att polisen vid något eller några tillfällen visade sig på stan och såg till att dessa regler följs. Som det är nu är det ytterst få som följer regelverket. Medelhastigheten är 40–60 km och trafiken på natten fortsatt ganska intensiv.

Annons

Annons

Vi har ett jättefint polishus i Eksjö och jag hoppas att det vid något tillfälle finns poliser som har så mycket tid över att de hinner göra de kontroller som behövs för att få trafiken att fungera som den ska.

L

LÄS MER:

Vägtabben i centrum – blommor blockerade sikten för bilister

Omtalade gatukonsten i Eksjö vandaliserad: ”Jättetråkigt”

Kommunens miss – därför försenades gångfartsområdet

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan