Annons

Annons

Annons

Vattenspel på Stora torget

Insändare
”Jag trodde att den befängda idén var överspelad”

Insändarskribenten är inte imponerad av att idén med ett vattenspel på Stora torget i centrala Eksjö fortfarande lever.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vattenspel. Obs: genrebild.

Bild: Privat

Annons

Jag trodde och hoppades att den befängda idén med vattenspel på Eksjö torg var överspelad och att kommunens folkvalda hade tagit sitt förnuft till fånga och lagt både prestigen och planerna på hyllan, men ack så jag bedrog mig – nu dyker idén återigen upp i tisdagens tidning.

Jag betalar gärna kommunalskatt – om den går till nyttiga företeelser och verksamheter, såsom skola, simhall, barn-, funktionshinder- och äldreomsorg, brandförsvar, etc. Men jag motsätter mig å det bestämdaste att en enda krona av just mina skattepengar läggs på detta fullständigt onödiga och slösaktiga spektakel.

Har förstått att vi har ålderstigna vattenledningar och vattensystem i kommunen och jag tycker att det ofta står att läsa i vår lokaltidning att det läcker lite här och där? Mycket viktigare är att det finns ekonomiska medel till att upprätthålla en säker vattenförsörjning, än att vi ska kunna gå och spegla oss i en vattenpöl på torget. För att inte tala om de i veckan aviserade kostnaderna för en eventuell utgrävning.

Annons

Annons

Den här typen av vattenspel finns på Storgatan, en gågata i centrala i Ludvika.

Bild: Torbjörn Granling

Det finns också fler vattenrelaterade risker, utöver undermåligt underhåll, som behöver utredas och säkras upp – såsom handlingsplan vid översvämningar respektive vattenbrist, andra oplanerade incidenter (skogsbränder), etc. I dessa tider av olika slags nationella och internationella kriser, generell sparsamhet och retrotänk i både stort och smått känns idén om ett onyttigt vattenspel såväl unket befängd som förlegat pompös.

Det är även viktigt att de mindre tätorterna i kommunen inte känner sig mer bortprioriterade än vad som ofta redan är fallet. Till exempel har väl restaureringsarbetet av torget i Ingatorp tagit mer än lovligt lång tid och varför planeras inte vattenspelet att anläggas i Mariannelund i stället?

Jag ber härmed, vänligen men bestämt, våra kloka och förnuftiga folkvalda, att sätta prestige och stolthet åt sidan och en gång för alla backa från beslutet om installerandet av ett fullkomligt onödig och penningslukande vattenspel på Eksjö torg.

Säkerställ i stället att det finns tillräckliga resurser (både ekonomiskt och av rent vatten) att tillgå i krissituationer samt för att kontinuerligt kunna upprätthålla erforderligt underhåll av alla de olika funktioner och system ett samhälle behöver. Jag är övertygad om att ni skulle vinna ett avsevärt mycket större förtroende från kommunens invånare, om ni visar att ni tar ansvar för de företeelser och verksamheter, som bygger upp och stärker kommunen och omedelbart väljer att skrota den här idén.

Annons

Annons

Eva Ljunggren

LÄS MER: Nya beskedet om vattenspelet – dyr utgrävning kan krävas

LÄS MER: Något mera klantigt är svårt att åstadkomma

LÄS MER: Alla artiklar om vattenspelsdebatten hittar du här

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan