Annons

Annons

Annons

Eksjöknarket

Insändare
”Polisen måste störa mer”

Ordningsmakten borde kunna ingripa mer ofta när det kommer tips om ordningsstörning och knarkförsäljning på skolgårdar i centrala Eksjö, anser insändarskribenten.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Obs: genrebild

Bild: Katarina Vikström, Tobias Karlsson

Annons

Ett återkommande problem i Eksjö har ju varit ett visst antisocialt beteende på skolgårdar, där ungdomar och vuxna beter sig aggressivt och ägnar sig åt drogförsäljning. Polisen har den senaste tiden visat sig mer och stört deras verksamhet. Det uppskattas – dock verkar det vara verkningslöst då dessa antisociala beteenden fortsätter.

Det är ju uppenbart att grannar och boende i närheten kring dessa problem har klagat och ringt till polis vid upprepade tillfällen. Därför anser jag att det är tydligt att det är tillåtet, helt enligt lagens alla medel, att avvisa personer som stör de som bor i området på sena kvällar och nätter. Det går under störande av den allmänna ordningen.

Annons

Annons

Jag uppmanar polisen att helt sonika börja dela ut böter – eller för bort stöket från platsen. Det är inte okej att skrika och spela fotboll klockan 02.00 på natten i ett tätbebyggt område där folk sover och ska jobba dagen efter.

Det är inte heller okej att drogförsäljning sker på skolgårdarna.

Polisen måste störa mer.

Z

LÄS MER: TV: Så enkelt är det för 14-åringar att köpa knark i Eksjö

LÄS MER: KARTA: Här pågår knarkhandeln bland ungdomar – helt öppet

LÄS MER: Ungdomsledarens oro: ”Knarket blir allt vanligare bland yngre”

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan