Annons

Annons

Annons

Eksjö

Insändare
”Poliserna sitter i bilen och hånflinar”

Poliserna borde visa mer respekt, menar insändarskribenten. Han är besviken efter något som inträffade på Norra Storgatan under en solig lördagskväll i mitten av juli.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Obs: genrebilder.

Bild: Stefan Fels, Carl-Henric Malmgren

Annons

Det är lördagen den 8 juli klockan 18.20. Plats: Norra Storgatan, Eksjö. Mycket folk på de olika uteserveringarna, trevlig stämning med barnfamiljer och 60-plussare.

Döm om min förvåning när en polisbil tränger sig ner mellan borden. Färden går från Stora Torget i nordlig riktning. Vid en av alla uteserveringar måste folk gå ut och plocka undan för att bilen ska kunna komma förbi. Detta utan någon av poliserna går ut för att hjälpa till. I stället sitter de kvar i bilen och hånflinar.

Annons

Annons

Varför inte ställa bilen utanför kyrkan på angiven P-plats, och sedan gå ner och prata med folket? Polisen pratar alltid om att de vill ha en bra och god kontakt med allmänheten. Men sådana här tilltag ger inte polisen några pluspoäng.

Under en lördagskväll i mitten av juli körde en polisbil längsmed Norra Storgatan i Gamla Stan. De bägge uniformerade tjänstepersonerna visade inte respekt för Eksjöborna som satt och njöt av det vackra vädret, anser insändarskribenten. Obs: genrebild som inte har med den aktuella händelsen att göra.

Bild: Carl-Henric Malmgren

Strax efter kommer två personer stående på en elsparkcykel i hög fart i samma färdriktning. En man stiger ut och stoppar färden. Han förklarar att det inte är tillåtet med detta tilltag på gågatan. De tilltalade stiger av och går 20 meter för att sedan stiga upp på elsparkcykeln och fortsätta sin snabba färd.

Bara ett litet tips till er i polisbilen och era kollegor: Stig ur bilen, prata och visa er för folket. Visar ni respekt för folket, så får ni mycket tillbaka.

Jan Engdahl, Eksjö

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan