Annons

Annons

Annons

Nya sopsamarbetet på Höglandet

Insändare
”Hur tänkte Eksjö energi om nya sopsystemet?”

Flera åtgärder med den nya sophämtningen har blivit till det sämre. Det menar insändarskribenten. ”Jag hoppas Eksjö energi är nöjd med upphandlingen. Jag är inte det”, skriver personen.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten är missnöjd med den nya sophämtningen i Eksjö kommun.

Bild: Alexandra Sundberg

Annons

Som boende i Mariannelunds omnejd har jag många frågor om den nya sophämtning som upphandlats av Eksjö energi. Det första som hände var att jag fick ett informationsbrev om den nya soptunnan med två fack och om papperpåsarna som bara fanns att hämta på återvinningscentralerna i Ingatorp eller Eksjö.

Jag har ingen bil, utan cyklar till samhället och skulle aldrig ge mig ut på riksväg 40 för att cykla och hämta pappåsar. Alternativet är buss á 38 kronor.

Annons

Annons

Tills slut kom det påsar till Ica Nära. Grattis! Så kom brev två. Det var information om att jag som kund ska logga in på mina sidor på Eksjö energi för att få veta när nästa tömning kommer ske, man ska också vara beredd på att flytta sopkärlet från ena sidan av vägen till den andra.

Jag är är tacksam för att jag har bra uppkoppling här på landet, men tänker på dem som varken har dator eller internet. Jag vet inte heller när den sista ändringen är gjord av Eksjö energi angående tömningsdatum.

Men det sista tar ändå priset. Jag behöver få iväg grovsopor och kollade när de hämtar och pris. 1 000 kronor mot att det var gratis tidigare år. När jag gör min beställning för hämtning skulle jag uppge hur många sopsäckar jag behöver. Okej, nu kommer det: dessa säckar ska jag hämta på återvinningscentralen i Ingatorp eller Eksjö!

Detta förutsätter att jag bil, eller hur? Sedan ska jag åka hem med dessa och packa mina sopor. Hur tänker man på Eksjö energi? Har en person med behov av hämtning av grovsopor som ryms i en sopsäck (alltså inte en frysbox ) skulle jag gissa att personen inte har möjlighet att själv åka och lämna grovsoporna.

En normal bilburen person skulle köpa en rulle stora sopsäckar, fylla dem och köra till återvinningscentralen. Är det någon miljövinst jag missat? Hela upplägget är så ologiskt! Jag hoppas Eksjö energi är nöjd med upphandlingen. Jag är inte det.

Vivz

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan