Annons

Annons

Annons

Eksjö

Insändare
”SD Eksjö styrs inte av en enskild person”

Nu svarar Sverigedemokraterna om att Ulf Svensson inte styr partiet själv. Insändarskribenterna skriver att de nya medlemmarna i partiet behöver samla på sig mer rutin innan de kan ta på sig fler uppdrag.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Sverigedemokraterna ger svar på tal om hur partiet styrs i Eksjö.

Bild: Tobias Karlsson

Annons

Replik på insändaren: ”Styr bara en person SD i Eksjö?”

Som svar på insändaren den 25 juli vill vi understryka att Sverigedemokraterna Eksjö inte styrs av en individ, som i detta fall där Ulf Svensson blir utpekad som ansvarig gruppledare för fullmäktigegruppen.

Annons

Inför denna mandatperiod växte vår grupp med flera nya aktiva medlemmar. De behöver samla på sig mer rutin för att få fler och tyngre uppdrag för Sverigedemokraterna inom kommunens olika nämnder och bolag. Det är inte ovanligt att nya får lite färre och mindre uppdrag i början oavsett partitillhörighet.

När det gäller Ulf Svensson är hans uppdrag att vara gruppledare för våra ledamöter, och har på grund av detta automatiskt lite fler uppdrag som följer med den rollen. Han är även ansvarig presstalesperson för Sverigedemokraterna Eksjö och sköter all kontakt med media. Men innan detta sker så tar han alltid upp olika frågor inom gruppen där vi fattar ett gemensamt beslut.

Annons

Till frågan om den senaste artikeln av Smålands-Tidningen om sagostunder är det inte alltid så lätt för vare sig Ulf Svensson eller någon annan i gruppen att svara på plats på olika frågor. Detta eftersom vi till skillnad mot andra ledande partier i kommunen har helt vanliga arbeten och sitter inte på kontor, och får därmed svara i mån av tid alternativt enligt överenskommelse.

Vår ståndpunkt i frågan är besvarad på Smålands-Tidningens hemsida eftersom det var den möjligheten som fanns tillgänglig.

En frånvarande ledamot i det senaste fullmäktige var på grund av att en ordinarie ledamot och en ersättare valt och avsäga sig sina uppdrag inom fullmäktige, men behåller sina övriga uppdrag för Sverigedemokraterna.

På grund av att det blivit sommaruppehåll och länsstyrelsen inte har hunnit fatta beslut om nya representanter för oss, blev det tyvärr en ledig stol. Det måste dock poängteras att vi är det parti som har haft minst frånvarande ledamöter vid fullmäktigetillfällena.

Annons

Roger Silverå (SD), styrelseledamot Sverigedemokraterna Eksjö

Mikael Lindblom (SD), kommunfullmäktigeledamot Sverigedemokraterna Eksjö

LÄS MER: SD-toppen duckar debatten om kontroversiella sagostunden

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan