Annons

Annons

Annons

Vattenspel på Stora torget

Insändare
Lågkonjunktur och vattenspel – en omöjlig kombo?

”För mig är det en gåta att kommunens majoritet i detta läge framhärdar i att driva projektet” skriver insändarskribenten och Eksjöbon Sven-Olov Lindahl (L).

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vattenspel eller inte på Stora torget i Eksjö? Frågan fortsätter att engagera.

Bild: Alexandra Sundberg, Privat

Annons

Det är fantastiskt med en person, som inte bara i ord utan även i handling, vill arbeta för det allmännas bästa och av sitt överflöd skänka 2 miljoner kronor till stadens utsmyckning. Men här finns två villkor: att få vara anonym och att utsmyckningen ska utgöras av ett vattenspel på Stora torget i Eksjö.

Eftersom projektet med ett vattenspel har komplicerats av byggnadstekniska problem i utrymmet under torget, torde kostnaderna för ett vattenspel rusa i höjden och två miljoner måste ökas med de 2,1 miljoner kronor som kommunen redan har avsatt. Jag vidhåller att kommunens verkliga årliga kostnad för projektet, trots eventuell donation, fortfarande ligger kring 200 000 kronor under de första åren i enlighet med vad jag tidigare redovisat. Företrädare för Socialdemokraterna skrattade förra gången jag nämnde att en normalränta ligger på mellan tre och fem procent. Där är vi nu.

Annons

Annons

Insändarskribenten är frågande till donationen för ett vattenspelet på Stora torg i Eksjö.

Bild: Privat

I budgetarbetet sitter kommunen med svåra ekonomiska prioriteringar för de närmaste åren. En lågkonjunktur står för dörren, där många kommer att få kämpa för att få ekonomin att gå ihop. För mig är det en gåta att kommunens majoritet i detta läge framhärdar i att driva projektet oaktat eventuell donation.

Sven-Olov Lindahl, Liberalerna

LÄS MER:

Vändningen: Jättegåva kan rädda vattenspelet

Insändare: ”Jag trodde att den befängda idén var överspelad”

Nya beskedet om vattenspelet – dyr utgrävning kan krävas

”Lägg detta stolleprov i soptunnan”

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan