Annons

Annons

Annons

Kärleksveckan i Eksjö

Insändare
”Alla får älska och ha sex med vem de vill”

Skribenten reagerar starkt på en av helgens insändare. Han skriver att det är märkligt att en bokstavstroende kristen klamrar sig fast vid tanken att en man under inga omständigheter får älska en annan man – än mindre ha sex med denna man – om bägge vill.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten menar att rätten att älska vem man vill sedan länge är något som de flesta anser vara självklart. Obs! Genrebild.

Annons

Replik till Pride - den nya religionen? (SmT 2/9)

Sedan den nordiska människan trodde på att det var Asaguden Tor som vid åskväder svingade sin hammare, har mycket hänt. Allmän utbildning och vetenskap har lärt oss samband mellan orsak och verkan. Rätten att älska vem man vill är sedan länge något som de flesta av oss anser vara självklart. Allmän utbildning, vetenskap, orsak och verkan.

Desto märkligare är det då att läsa en insändare från en bokstavstroende kristen som klamrar sig fast vid tanken att en man under inga omständigheter får älska en annan man, än mindre ha sex med denna man om bägge så behagar. För det står tydligen i bibeln att så ska man inte göra. Många bokstavstroende kristna och bokstavstroende muslimer, förenas tyvärr fortfarande i föreställningen att deras respektive tilltänkta gudar skulle förarga sig uppe sina respektive himlar om några män skulle älska några män och några kvinnor skulle älska några kvinnor.

Annons

Annons

Insändarskribenten menar att rätten att älska vem man vill sedan länge är något som de flesta anser vara självklart.

Bild: Izabelle Johannisson

Som döpt i Högsbo kyrkas dopskål i Göteborg, så förväntas jag väl som rituellt invigd kristen uppföra mig på ett kristligt sätt, på så vis att jag skulle hata tanken på homosexualitet. Men för mig är det tvärtom – jag gläds åt när min homosexuella arbetskamrat kommer och berättar att han träffat en ny man som han är upp över öronen förälskad i, eller åtrår kraftigt. Är det något som fastnat från min kristna invigningsritual i Högsbo kyrka, så är det – trots att jag fick vatten i öronen – tanken att Jesus kärlek är oändligt stor och att han inget hellre önskar, än att människan skall sprida hans kärleksbudskap över världen.

Den moderna människan har begått och begår många synder, till exempel att vi lever i en tid då vi alla mer eller mindre dansar runt guldkalven, samt ägnar oss åt mångleri både i och utanför templen. I denna fråga står vetenskapen helt enig med diverse domedagsprofetior från religiösa skrifter. Men den vackra tanken att Jesus skulle älska att två homosexuella människor får leva och älska tillsammans är jag helt övertygad om stämmer, om jag nu inte hörde fel när jag döptes i guds kärlek och Jesu namn.

Annons

Pål Magnusson, Eksjö

LÄS MER: Därför behövs Kärleksveckan

LÄS MER: Pride – den nya religionen?

LÄS MER: Givetvis behövs Kärleksveckorna – men inte sagoläsande dragqueens

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan