Det var under torsdagseftermiddagen som en olycka mellan en mopedist och en bilist inträffade i centrala Habo. Ett stort räddningspådrag larmades till platsen. Det är ännu okänt vad som orsakade olyckan, men polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

På mopeden färdades en 16-årig pojke, hemmahörandes i Habo. Pojken blev allvarligt skadad och fördes med ambulans till Ryhov. Han transporterades därefter till Universitetssjukhuset i Linköping med allvarliga skador.

På fredagen meddelade Universitetssjukhuset att pojken har livshotande skador och han har opererats akut. Tillståndet ska vara stabilt och pojken vårdas nu på intensivvårdsavdelningen, lyder den bulletin som kommit.

Polisen har alltså inlett en utredning om allmänfarlig vårdslöshet men Thomas Agnevik, presstalesperson hos polisen i Jönköping, sade under fredagen att man inte vet vem som misstänks för det men att det inte är en utredning som brådskar för polisen.

– Vi avvaktar läget så får vården koncentrera sig på vad som skett. Vi pratar om allvarliga skador här.

Olycka i Sandhem

Vid 15-tiden på torsdagen inträffade en annan mopedolycka, den norr om Sandhem. Räddningstjänsten larmades då om en singelolycka där en 60-årig man på en moped körde av vägen av okänd anledning.

Mannen fördes då till sjukhuset Ryhov med allvarliga skador men avled senare på eftermiddagen. Enligt polisen körde mannen utan hjälm och polisen utreder inget brott. Mannen var hemmahörandes i Falköpings kommun. Hans anhöriga har underrättas.

Annons