Mellan den 9-13 augusti kommer det att hållas olika konserter och föreställningar runt om i kommunen. Programmet inleds i Eksjö kyrka där Jan Stigmer spelar violin och Terés Löf spelar piano. De kommer att framföra musik av Schubert, Sarasate, Franck, Paganini och Stravinsky.

FAKTA: Medverkande i festivalen

Chipolatas, Fanny Kivimäki, Haga Duo, Hjortvall & Co, Jan Stigmer och Terés Löf, Jönköpin..

FAKTA: Medverkande i festivalen

Chipolatas, Fanny Kivimäki, Haga Duo, Hjortvall & Co, Jan Stigmer och Terés Löf, Jönköpings Sinfonietta, Orquesta Tangarte, Pär Nilsén och Nina Åkerblom Nielsen, Sebastian Ring, Uppsala kammarsolister och Vilhelm Moqvist.

Det kommer att anordnas en barnföreställning där barnen får följa med slagverkaren Sebastian Ring och dansaren Fanny Kivimäki runt på en vandring i staden. Där kommer man få upptäcka hur det klingar i staden, till exempel hur det låter om ett gathör, parkbänk eller lyktstolpe. En hemlig gäst kommer även att medverka.

Thomas Hanzén, kulturchef i Eksjö kommun, lyfter fram några av föreställningarna som man inte borde missa.

— Barnföreställningarna är en sådan grej som är en stor grej under de här dagarna. Tangokvällen ute på Klinten tror jag kommer att locka mycket folk. Där kommer det vara ett gäng musiker som spelar kammarmusik men på ett sätt så att man kan dansa tango till det.

— Det kommer även bli uppvisning och man kommer kunna lära sig att dansa tango. Det kommer tangodansare från flera platser runt om i Sverige, utanför vår region, berättar Hanzén.

Vid tangokvällen är det Orquesta tangarte som kommer att stå för musiken. Marcela Troncoso och Ruben Marin kommer hjälpa dem som vill dansa tango.

Annons

En annan akt som Thomas Hanzén berättar om är den som kommer att hållas på Olsbergs hydraulics.

— Konserten är specialskriven för det här tillfället och går under namnet Konstnären och entreprenören. Vi kommer livesända evenemanget så att alla i Eksjö kommun kommer kunna se den. Det är till exempel för dem som bor på äldreboenden och inte kan ta sig till lokalen, förklarar han.

Konserten som kommer hållas i Mellby kyrka kommer också att livesändas på kommunens hemsida. Där är det Uppsala kammarsolister som står för musikunderhållningen.

Vilhelm Moqvist, är en 13-årig pianist som blev förra årets vinnare i Steinwayfestivalen. Han kommer att spela i Eksjö kyrka.

Finalen för kammarmusikfestivalen kommer att hållas den 13 augusti på Fritidsgården och går under namnet Historien om en soldat.

— Det blir också en specialskriven konsert. Sju musiker, en dansare och två skådespelare medverkar, säger Thomas Hanzén.

Medverkar gör Fanny Kivimäki dansare, Mathias Lithner och Vera Veljovic skådespelare samt Jönköpings Sinfonietta under ledning av Eva Ollikainen.

Ytterligare en rad evenemang kommer att ske under de här dagarna, bland annat på Eksjö stadshotell, Hults kyrka och Stora torget.

LÄS MER: Publiksuccé bäddar för ny festival

LÄS MER: Rå industrimiljö inramning åt trio

LÄS MER: Med staden som skådeplats