Under lördagsmorgonen blev polisen av bilägare som hade upptäckt att deras bilar blivit nedklottrade. Totalt sett kan det röra sig om ett 40-tal bilar.

— Vi fick uppgifter om sex till sju bilar, men kan konstatera att det troligen rör sig om ett 40-tal. En skola är också drabbad, säger Peter Ström, vakthavande befäl hos polisen i Region Öst.

Enligt tidningens reporter på plats finns klotter på bilar som står parkerade i ett större område på Rosenlund.

När detta har skett är oklart, men polisen uppmanar folk i området att höra av sig om man sett något misstänkt i området under natten till lördagen.

Annons

— När det rör sig om så här många fordon så kan ju någon har sett något, så vi hoppas på att våra bästa spanare, det vill säga allmänheten, har sett något, säger Peter Ström.

Man har också satt lappar på de berörda bilarna där man uppmanar ägarna att anmäla klottret till polisen. På lappen står det att så mycket som 60 bilar kan ha blivit drabbade, men det är en uppgift som polisen inte vill bekräfta.

Polisen nås på telefonnummer 114 14.

"Inte första gången"

Fernando Diogo, boende, berättar att han har sett liknande klotter på bilar i området för en tid sedan men inte i den här skalan.

— Det är tyvärr inte första gången, säger han och berättar att det även periodvis är stökigt vid Rosenlundsskolan på kvällarna.

En annan boende berättar att skolan varit utsatt för skadegörelse och inbrott, annars upplever hon det lugnt i området.

— Det är för jäkligt, säger hon om klottret på bilarna.

Johan Brodén som bor i närheten av de drabbade gatorna berättar att området annars brukar vara lugnt och han är förvånad över omfattning av klottret.

— Jag kan inte förstå hur någon kan tycka att detta är roligt, säger han.