Nässjö Basket ville förlänga kontraktet med Abdou Medjedoub. Men försvarsspecialisten valde istället att röra på sig.

Nässjös sportchef har menat att Medjedoub borde ha stannat.

UPPKAST

Norrköping Dolphins–Nässjö Basket

Plats: Stadium Arena, Norrköping.

Förutsättnin..

UPPKAST

Norrköping Dolphins–Nässjö Basket

Plats: Stadium Arena, Norrköping.

Förutsättningar: William Gutenius uppges vara nära spel efter skadan, vilket skulle göra att Nässjö kan spela med ordinarie lag för första gången den här säsongen.

Vi tippar: 74–67.

– Jag tror han hade mått bra av det och han hade fått en större roll i Nässjö i år. Men det är bara respektera hans val och han vet att han är välkommen tillbaka, säger Homelius.

– Jag tycker att det här var rätt val för mig, men man är fri att tycka vad man vill, säger Abdou Medjedoub när tidningen når honom på telefon inför matchen mot sin förra klubb.

Annons

Medjedoub menar att matchen mot Nässjö kommer frambringa extra känslor – känslor som han gör allt för att hålla borta.

– Jag har många i Nässjö som jag kommit väldigt nära, men som professionell basketspelare måste man hålla känslorna åt sidan i de där två timmarna runt och under matchen, förklarar han.

Starten på säsongen har varit sådär för Norrköping.

– Det har gått ganska bra ändå, men de två matcher vi förlorat har vi fallit med 20 poäng och det är aldrig acceptabelt.

Detsamma gäller för Abdou personligen.

– Det är tufft att komma in i ett nytt lag. Det blir som en nystart men man får bara köra på hårt. Jag är inte killen som gnäller över speltid.

Medjedoub skickar till sist en passning till sitt gamla lag inför matchen där han syftar på denna tidningens intervju med Wictor Grenthe efter senaste matchen.

– Nässjö spelar visst väldigt tufft på träningarna, har jag läst. Så jag förväntar mig att det blir väldigt tufft på planen också, säger Abdou Medjedoub och skrattar.