Smålands Country Club och Ingatorps bygdegårdsförening har för vana att bjuda in till countryfest på vårkanten.

Den 24:e mars är det dags igen att skaka liv i bygdegården till toner av country- och rockabillymusik.

Tre artister är bokade - samtliga kvinnor.

"I dessa tider med mycket diskussion om jämställda bokningar tycker vi det är roligt att kunna presentera tre kvinnliga artister till vår fest", säger Marcus Thell från arrangörens SCC i ett pressmeddelande.

Kultartisten Kay Adams var aktiv i 1960-talets ’Bakersfield Sound’ som just utgick från Bakersfield, Kalifornien. 1965 utsågs Kay till ’Årets mest lovande kvinnliga countryartist’. Från 1970-talet och framåt kom ett album och enstaka singlar innan hon lämnade scenen och flyttade till Alaska. Efter en tid flyttade hon till Nashville och övergick helt till låtskrivande.

Annons

Ingatorp blir hennes enda spelning i Europa – och blott hennes andra spelning de senaste 30 åren.

"Vi i SCC är oerhört nöjda över att landa en artist av Kay Adams dignitet till oss och till lilla Ingatorp. Det är riktigt stort, en del av countrymusikens anrika historia som besöker oss", säger Marcus Thell.

Utöver Kay Adams kommer också Teri Joyce från Austin, Texas med över till Sverige. Hon är född och uppvuxen i Chesapeake, Virginia började hon skriva låttexter som 15-åring. Sent 2009 släpptes Teris första skiva som soloartist, ”Kitchen Radio". En uppföljare ska komma under 2018.

Därtill kommer rockabillygruppen Maryann & the Ramblin’ Two från Estland.

"Maryann var hos oss redan förra året med ett annat band och imponerade på oss och gick hem hos publiken. Därför kändes det intressant att välkomna tillbaka henne med sitt nya band som bjuder på riktig rockabilly, som den lät på 1950-talet"

Årsfesten brukar av tradition vara populär och fullsatt. För att vara säker på en plats krävs föranmälan.