Det är flera pensionärsorganisationer i kommunen, som nu samverkat till onsdagens utfrågning av kommunpolitikerna. Meta Boëthius, ordförande för Bodafors PRO, är en av initiativtagarna och hon berättar att allt är klart för onsdagens debatt.

– Vi tar upp fyra ämnesområden: bostadsförsörjning, välfärdsteknik och IT-stöd, personalen i äldreomsorgen – förväntningar samt “fattigpensionärernas” situation, framhåller hon.

Moderator och debattledare blir Annette Carnhede, Nässjö, som bland annat tidigare varit ordförande för fackförbundet ST, tidigare Statstjänstemannaförbundet.

Boendefrågor i fokus

Meta Boëthius framhåller tre frågor som det blir lite mer inriktning på. Boendefrågorna är alltid av vikt och här ska politikerna få svara på mer ingående frågor om hur de tänker sig framtiden i Nässjö kommun för de äldre.

Kring välfärdstekniken funderar organisationerna på hur denna kommer kommunens äldre bäst till del. Vidare om hur kommunen bäst ska utveckla hemtjänst och hemsjukvård i olika hänseenden.

Pensionärsorganisationerna har helt klart laddat upp med en rad intressanta frågor under de här ämnesområdena.

Svar från alla utom ett parti

Arrangörerna har fått stöta på flera partier om vilka politiker som ska medverka.

– Vi har nu fått svar från alla utom Centern, som fortfarande saknas i uppställningen trots massor av påminnelser, sade Meta Boëthius under tisdagseftermiddagen.

Annons

Förutom PRO är det pensionärsorganisationerna SPF, RPG och SKPF som arrangerar debatten i Pigalle, som drar igång sen onsdagseftermiddag.