I februari gjorde tidigare Sävsjökillen Jonathan Alfvén, Love Nepal, ett inlägg om situationen för de många prostituerade barn som finns i Indien som nådde ända till statsminister Stefan Löfven (S). Detta ledde till att statsministern tog upp ämnet med Indiens premiärminister.

— Två dagar senare gjorde indiska myndigheter en razzia mot en stor bordell och räddade 160 flickor. Jag vet inte om det berodde på något Löfven sa, men det har aldrig hänt att Indien gjort en sån stor razzia innan. Jag tror att det var för att vi i Sverige visade att vi bryr oss, säger Jonathan.

4-åringar

Nu har han återigen gjort ett inlägg med hopp om att det ska uppmärksammas av utrikesminister Margot Wallström (S).

— Det är en vädjan till Margot Wallström om att hon ska bli ambassadör för de här flickorna och föra deras talan, berättar Jonathan.

Annons

I sitt inlägg beskriver han ett besök i bordellområdet Sonagachi där han ser barn stå uppställda i fönster och på balkonger för att locka kunder. Kunderna är män som våldtar och misshandlar barnen som kidnappats eller sålts av sina föräldrar och blivit nedbrutna i tortyrceller innan de placeras på olika bordeller. Tusentals män vandrar på trottoarerna och han hör skrik genom väggarna. På bordellerna finns barn så unga som fyra år, som utsätts för upp till 30 våldtäkter om dagen.

”Du vet, det kunde vara ditt barn. Det kunde vara din 4-åriga dotter som gick igenom det här helvetet” skriver Jonathan i sitt inlägg.

Vill upplysa

Jonathan förskönar inte situationen, utan beskriver läget för barnen precis som det är, utifrån vad han själv fått bevittna.

— Omvärlden behöver bli upplyst, och den största reaktionen är att folk vill hjälpa till, berättar han.

Förhoppningen med vädjan till Margot Wallström är att få Indien att agera. Jonathan tror att om omvärlden visar att den bryr sig så lyssnar Indien eftersom de bryr sig om vad andra tycker om dem.

— Prostitutionen är svår att göra något åt, men de indiska myndigheter kan stänga bordellområdena. Min tro är att de kommer försvinna, men det krävs att vi får politisk hjälp. Sverige har en stark röst och Margot Wallström är en omtyckt politiker i andra länder, säger Jonathan.

— Flickornas verklighet är för mörk för att folk ska kunna blunda för den.