Till vinter kommer det att bli en liten annorlunda utställning på Eksjö museum. Pia Löfgren, museichef, berättar att det är första gången de testar den här formen av utställning.

— Tanken är att alla ska kunna vara med, med minst ett verk var. Det blir ingen jurybedömning om vilka som får vara med.

— Jag tror att det finns väldigt mycket konst som inte har visats upp. Det är roligt att kunna få visa upp det man gör, speciellt för dem som aldrig har ställt ut innan, säger hon.

Göra urval

Annons

Kraven som ställs är att man ska vara 16 år och äldre. Man behöver inte vara bosatt i kommunen, men Pia tror att det är mest intressant för dem som bor i närområdet. Konstnärerna får max lämna in tre verk.

— Åtminstone ett verk var kommer att visas. Lämnar de in tre kommer vi göra bedömningen vilket som kommer att visas. Mycket beror på hur mycket utrymme det finns. Lämnar man bara in ett verk så får man själv göra urvalet, förklarar hon.

Utställning till jul

Verken kan vara allt från måleri, skulptur, till fotografi, teckning eller grafik. Men det får inte vara printade bilder eller konsthantverk. Sista inlämningsdag är 30 november i år, och än har det inte lämnats in något.

— Vi har gått ut med det ganska tidigt så att konstnärerna har god tid på sig om de vill arbeta med ett speciellt verk. Jag tror flest inlämningar kommer att ske i november.

— Det ska bli jättespännande att se hur intresset blir. Utställningen öppnar strax innan jul vilket jag tror kommer locka många besökare i mellandagarna. Det är en period då vi har många besökare och återvändare som kommer hit, säger Löfgren.

Utställningen kommer att gå under namnet Work of art och visas på museet den 20 december till den 11 februari.