Förberedelserna har varit långa. Över ett år har gått sedan de skickade in låten "Vart har du varit" och den senaste tiden har Allyawan lagt ner mycket tid på att sätta koreografin - trots att allt inte har varit på plats. Under senaste veckan har det varit bråda tider för att få allt att klaffa till på lördag.

— Jag är bara peppad, jag tror att det där kommer att kicka in precis timmen innan det är dags. Jag kommer att behöva gå på toa några gånger.

Du har inte hunnit bli nervös än med andra ord?

— Nä och det är nog för att jag håller på med föreläsningar i skolor också. De är mer intima och obekväma för mig än en stor scen med 30 meters djup. Det känns mycket mindre intimt och mindre påfrestande.

Blir det att man sätter ett skal kring sig när man står på scen?

Annons

— Jo så är det, man sätter på ett skal och förhoppningsvis är det så nära en själv det går. Och det är det i det här fallet. Jag har fokuserat mycket på mitt sanna jag. Jag har alltid varit mig själv i alla intervjuer inför, säger Allyawan innan han vidareutvecklar:

— Speciellt i den genren jag kommer ifrån har det inte funnits så mycket utrymme för mig att vara någon annan. Ibland brukar man skilja på artist och person jättemycket och jag tycker att det hade varit jätteskönt, men det är svårt att göra med tanke på att allt är baserat på mitt liv och sanna händelser.

Hur har de inom hiphopkulturen reagerat på att du ska vara med i Melodifestivalen?

— De har ju en förväntan att jag ska komma och göra en schlagerlåt, men jag förklarar att det inte alls är så. Visst, det är ju en cheezy kärlekslåt - men den går fortfarande helt i takt med vår genre. Det är en mer äldre stil, jag skulle säga runt 2000-talets början. Jag tror att många kommer att uppskatta den. Det kanske är så att man är mer ovan att höra mig sjunga, men jag både sjunger och rappar i låten så det kommer att balansera sig. Jag försöker hålla balansen så att både svenska folket och min genre kan gilla det.

Läs mer: Heta artister till Jönköping Marathon

Allyawan tror att det kan komma in en helt ny publik nu när artister som han, Etzia, Adrijana och förra veckans stora succé Nano är med i tävlingen. I alla fall om hans sociala medier är en fingervisning.

— Det jag har sett (på sociala medier) är att hälften av kommentarerna säger "jag har aldrig kollat på Mellon, men nu kommer jag att göra det och jag kommer att rösta på dig". Jag tror att det kommer att vara närmare en miljon extra som tittar bara på grund av oss och den mångfalden som vi öppnar upp.

Hur tror du att det kommer att gå för dig i tävlingen?

— Jag tror att jag kanske har fått den svåraste gruppen att vara med i, den enda som fattades för det är väl Loreen. Då hade det varit kört. Min förhoppning är att komma till andra chansen och sen få en finalplats efter det, så jag får spela tre gånger.

Läs mer: Allyawan hämtar kraft i Jönköping