Teatersalongen har femtiotalet besökare som kommit för att höra singersongerwritern. Zephaniah O’Hora har fått goda lovord på nätet där han presenteras. Han framhålls för en oförstörd och ett klassiskt countrysound. Debutalbumet ”This highway” väckte snart intresse i musikvärlden.

Men först ut är Kristina Murray som också har en egen sångkarriär. Hennes besök i Nässjö möts med varma applåder, även om händerna i luften inte är så många. Hennes country är melodiös och har nästan karaktär av ballader. Hon berättar att hon bor i Nashville och i september kommer nya skivan.

– Naessjo, försöker hon sig på och skrattar lite lätt.

Sverige är ett vackert land tycker hon av det som hon sett under sin turné.

Per är nöjd

Fritidsledare Per Kohlus säger att augusti månads fem konserter har varit bra.

– Det har gått som vi har tänkt. Väldigt bra artister, bra med besökare, sammanfattar han.

Premiären hade cirka 300 besökare och därefter har det legat mellan hundra och tvåhundra.

Målsättningen är att bjuda på musik med lite olika inriktningar. Först ut var Franska Trion, med en blandning av jazz och pop.

– En duktig pianist hade med sig två musiker. Det blev lite udda, säger Per Kohlus.

Pop i sommarnatt har alltid någon typ av country. På torsdagskvällen har man turen att bjuda på något äkta amerikanskt. Artisterna är på turné i Sverige och Norge, längs vägen passerar de Nässjö.

Annons

– Annars finns det inte i bufferten att boka band från USA, menar Per Kohlus.

Färre musiker

Per Kohlus tycker Nässjö har en fin tradition med Pop i sommarnatt som funnits i över fyrtio år.

– Men vi har tänkt om lite i konceptet och vill få in etablerade artister. Med höjningen av den musikaliska kvaliteten har vi fler besökare, konstaterar han.

Samtidigt värnar han om de lokala banden. Lite som det var tänkt från början när framlidne grafikern Charlie Ceder, en gång fick idén och skapade arrangemanget.

Per Kohlus säger att utbudet av lokala band dock inte är lika stort som tidigare. Det kan vara svårt att få tag på det lokala.

– Jag tror det är så att det inte är lika många som håller på med musik. Finns så många andra intressen istället.