Johan Andersson kommer i år att bära kaptensbindeln i IFK Stockaryd/Rörviks representationslag. En roll som både hans storebror Martin och pappa Karl-Gustav ”K-G” Andersson tidigare har haft.

IFK Stockaryd/Rörviks IF

Division: Div 4 Norra.

Tränare: Marcus Hellsten.

Nyförvärv: Anton Kanstedt, Alfred ..

IFK Stockaryd/Rörviks IF

Division: Div 4 Norra.

Tränare: Marcus Hellsten.

Nyförvärv: Anton Kanstedt, Alfred Ahlander, Gustav Andersson, alla Lammhult. Javad Ahmadi, Sävsjö, Jonathan Salomonsson, Anton Karlsson, båda Värnamo, Slobodan Stosic.

Förluster: Fredrik Linder, Claes Eriksson, Martin Johansson, Samuel Danielsson, Emil Söderstjärna, Kyle Mccord.

Premiär: 17 april, Norrahammar (hemma)

– Det är något som går lite i arv här i klubben, skämtar Johan Andersson och fortsätter:

– Jag har inte varit något ledarämne tidigare här det kan jag inte säga. Men nu är jag bland de äldre, vilket är ganska konstigt då jag är född 1993. Men det känns naturligtvis kul att få vara kapten.

S/R spelade i fjol i elitfyran. En serie som bekant nu är skrotad och till detta fotbollsår huserar laget i division 4 norra. Vad kan vi då förvänta oss av Stockaryd/Rörvik anno 2017?

– Vi har ett ganska ungt lag som håller på att etablera ett spel. Vi kan nog förvänta oss snabba kontringar och att vi startar ganska lågt. Jag tror att vi kommer att hamna i mitten av serien vilket också är ambitionen.

Annons

Nu skiljer det väl inte extremt mycket mellan elitfyran och det som i år är division 4, men ni är några stycken som spelat i elitfyran några år, tror du att det blir en fördel?

– Det tror jag absolut, sen samtidigt har vi tidigare haft några amerikaner varje år som har varit här och stärkt upp laget. Nu är det de egna gubbarna som ska göra det och ta ett större ansvar.

– Det kan egentligen gå hur som helst för oss. Det roligaste är att vi har så många unga killar och egna produkter. Albin Fransson är född 2000 och spelar nu seniorfotboll. Vi har en hemvändare i Anton Karlsson som har varit i Värnamo, kul att de är med och lirar.

S/R:s nye kapten tror ändå att laget skulle behöva någon mer spelare för att kunna utmana om de mer framskjutna placeringarna.

– Det hade varit bra med någon gubbe till in, det skulle nog behövas en spetsspelare.

Vilka ser du som topplag i serien?

– Jag tror att Aneby och Tranås blir bra.

Andersson själv vände hem från Hovshaga för ungefär två år sedan. 24-åringen pendlar till Stockaryd och Rörvik från Växjö för att spela fotboll i division 4.

– Det är kanske lite långt att pendla men det är mitt enda alternativ. Det är ett givet val för mig att spela här och jag brinner för den här klubben.