Kvinnan, som är i 35-årsåldern, döms i Eksjö tingsrätt på punkterna olaga hot, hot mot tjänsteman, snatteri och skadegörelse.

Det var under mars månad förra året som kvinnan ska uppträtt aggressivt utanför några bekantas port. Hon ska ha burit kniv och uttryckt att hon skulle hugga ihjäl vederbörande I samband med händelsen så ska hon även ha krossat två fönster på de bekantas boende.

Kvinnan förnekar gärningarna men tingsrätten går på åklagarens linje som i sin bevisning har stöd av vittnesbeskrivningar från en granne till målsäganden.

Vidare har kvinnan uttalat hot och gjort utfall mot en butiksägare samt en väktare sedan hon tillgripit kaffe och två pajer från en butik i augusti månad.

Kvinnan ska bland annat ha hotat att skjuta ihjäl butiksägaren och banka sönder hans tänder. Kvinnan ska ha uttryckt liknande saker till väktaren som kom till platsen.

Kvinnan erkänner snatteri men förnekade i huvudförhandlingen olaga hot.

Tingsrätten går även här på åklagarens linje och dömer kvinnan för olaga hot och hot mot tjänsteman.

Påföljden blir en månads fängelse och kvinnan ska även betala ett skadestånd på drygt 6 000 kronor. Den tilltalade ska även betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

Överklagan ska se senast 7 april till Göta hovrätt.

Under 2016 dömdes kvinnan till tio månaders fängelse för bland annat rån, en dom som är överklagad.