Ägargänget bakom AB Ybena hade ett par riktigt roliga år på travbanorna med den fyrfaldiga miljonärskan Neona Princess. Nu visar den stjärnstoets lillebror att även framtiden ser ljus ut.

Carabinieri – som lillbrorsan heter – har radat upp vinster den senaste tiden.

Eller vad sägs om tre raka V75–segrar och nu en förstaplats på Vincennes i Paris.

– Han har vunnit så mycket den senaste tiden så jag kommer knappt ihåg allt. Men det här är helt enormt alltså, säger Anebybon Roger Larsson, som är en av ägarna i AB Ybena.

Prissumman i Paris landade på omkring 300 000 svenska kronor. I sulkyn satt Johan Untersteiner och styrde mot segern.

Vad är det som ligger bakom de här framgångarna?

Vi har väldigt bra tränare och bra skötare. Peter Untersteiner och Erik Höglund som sköter hästen gör ett kanonjobb, säger Larsson.

Carabinieri har alltid ansetts vara en lovande häst. Det är dock först efter en operation förra våren som resultaten har kommit på allvar.

Totalt har hästen sprungit in närmare en miljon svenska kronor.

Kan han bli lika bra som Neona Princess?

– Det vet man aldrig. Så länge han får vara hel och fräsch så hoppas man ju på det. Men nu är han i gulddivisionen och då blir det lite tuffare motstånd, säger Larsson.

Sexårige Carabinieri är nu på väg hem från Frankrike igen efter helgens seger. Om bara en månad väntar ytterlige en stortävling för Anebyhästen.

Den här gången på svensk mark.

– Han har kvalat in till V75–finalen på Solvalla i februari, säger Larsson.

Hur känns det att vara med och äga en så framgångsrik häst?

– Det är ju fantastiskt roligt. Vi är ju några stycken som hållit på sedan 1988 och vi har ju inte varit i närheten av de här resultaten tidigare. Det är ju nu de senaste tio åren som det har vänt lite, säger Larsson och fortsätter:

– Sen är det ju extra roligt att han (Carabinieri) är uppfödd här ute i Bälaryd. Det är ju en riktigt lokal häst.