Förra hösten satt delar av Eksjö klistrade framför tv-apparaterna för att följa Rebecca Stenströms resa i tv-programmet Bachelor där hon till slut vann kärleken med Pär Nilsson.

Nu är det dags igen då Eksjöborna kommer få stifta bekantskap med Emma Johnsson. Hon arbetar till vardags med mode och kläder men kommer framöver alltså bli något av en tv-kändis.

— Och jag är ju egentligen ingen tv-människa alls. Jag ser nästan aldrig på tv och har i hela mitt liv levt tv-löst i perioder. Men nu har jag skaffat en, säger hon och skrattar.

Är fotomodell

Måhända känner en del redan till Emma då hon i många år arbetat som fotomodell och bland annat synts i många tidningar och en del reklam. Något som till viss del påverkade hennes Bacherlorvistelse på Aruba där programmet spelades in under maj och juni.

— Jag är ju van vid kameror och att prestera framför dem till viss del. Jag är inte kamerarädd eller så. Men det var faktiskt ändå lite svårt att vänja sig till en början. Det var en konstig situation. Här spelade man ingen roll utan skulle bara vara sig själv, förklarar hon.

Mer bekväm än andra

Så småningom var hon nog ändå mer bekväm än många av de andra tjejerna på inspelningen, berättar hon.

Annons

— Vi var ett bra gäng, några har jag fortfarande kontakt med, men jag blev nog inte lika påverkad som många andra. Jag hade hela tiden lätt att se att det var en tv-produktion och förstod varför produktionen ville frammana vissa saker. Jag tog det mer med en nypa salt.

Kontroll på plats eller ej ska det nu ändå bli en smula nervöst att se sig själv på tv.

Blir en överraskning

— Det blir en lika stor överraskning för mig själv som för alla andra, säger hon och skrattar.

— Jag vet ju vad jag har gjort, sagt och varit med om men man får inte glömma att det är tv. Man vet inte hur det klipps ihop eller hur man framställs.

Något som gör henne en smula orolig är hennes smak för ironi. Något som ju som bekant inte alltid uppfattas på ”rätt” sätt av alla.

— Jag är ganska ironisk av mig, och förstår man inte det kanske jag kommer framstå som lite speciell ibland.

Om hon gör som Rebecca gjorde förra året, går hela vägen och finner kärleken, kan hon förstås inte avslöja än.

— Jag tyckte Sebastian stämde överens med den bild jag fått av honom på förhand. Han var jättetrevlig, charmig och öppen. Men jag såg det hela som ett äventyr och lite av ett socialt experiment. Slutar det med kärlek är det bara ett plus.

LÄS MER: Rebecca jagar kärleken i Bachelor

LÄS MER: Rebecca nära kärleken i tv-rutan

LÄS MER: Bachelor kommer till Eksjö

LÄS MER: Rebecca fick Pärs sista ros

LÄS MER: Ja, vi är fortfarande ett par

LÄS MER: Rebecca och Pär vann kärleken tillsammans

LÄS MER: Kärlek i Bachelor-Pärs etta