Eksjö

Guldsmeden 1 säljs med utgångspris 10,4 miljoner kronor.
Foto: Nellie Andersson

Förra året var den gamla fastigheten ute på marknaden, där den nu är tillbaka efter renoveringar och en uppmärksammad ommålning av fasaden. I huset ingår lägenheter om ca 275 kvadratmeter med paradvåning, konditoriet och även blomsterhandeln som ligger på hörnet.

– Själva fastigheten är intressant. Dessutom har lägenheterna ett mycket attraktivt läge vid vackra torget, och det finns möjlighet att även som ägare kunna bo på första parkett, säger Krister Hempel mäklare på Länsförsäkringar fastighetsförmedling.

Utgångspriset på 10,4 miljoner kronor har mäklaren kommit fram till genom att bland annat väga in avkastningen som uthyrning av lokalerna/lägenheterna ger, fastighetens skick och stil, utvecklingsmöjlighet och givetvis läget.

– Fastigheten innehåller även en helt renoverad och uppfräschad paradvåning, på baksidan finns den mysiga innergården. Den ligger dessutom i den vackra stadsdelen.

Försäljningen av fastigheten har intresserat många, och på bara några dagar har annonsen fått över 2 500 visningar på Hemnet. I slutet av juli kommer huset att visas för föranmälda. Mäklaren har redan två intressenter som äger fastigheter sedan tidigare.

– Det är spekulanter både från Eksjö och regionalt som anmält intresse så här långt l, säger Krister Hempel.

Annons

Det är alltså god tid för den som är intresserad att anmäla intresse. Mäklaren tror nämligen att fastigheten, med en boarea på 828 kvadratmeter, kommer att vara såld till hösten.

– Den blir nog sålt under augusti. Det är en rimlig period.