Januari:

Trafikverket satte stopp för julbelysningen på Köpmansgatan i Aneby. Stolparna tillhör Trafikverket och därför kunde Aneby kommun inte göra något. Motiveringen till att julbelysningen måste bort var trafiksäkerhetsskäl.

Februari:

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) besökte Furulidskolan i Aneby. Han medverkade på en lektion för eleverna i årskurs 9. Försvarsministern uppmanade ungdomarna att vara kritiska.

— Granska uppgifter och bilda er en egen fast uppfattning, löd hans råd.

Mars:

Aneby Innebandyklubb fick nytt liv för en dag. Den tidigare så aktiva föreningen, som fostrat flera landslagsspelare, arrangerade nostalgimatcher för både herrar och damer. Det var till stöd för dagens spelare.

April:

En storsatsning gjordes på Hyllingen. Länsstyrelsen hade satsat drygt en miljon kronor på att göra i ordning fågelsjön strax utanför samhället. Nu var arbetet klart och Mats Thorin, ordförande i Aneby Ornitologiska klubb var nöjd med resultatet.

Maj:

Det var premiär för de populära bilträffarna i Folkets park. Det skedde i bästa tänkbara väder. Solen strålade när bil efter bil anlände till arrangemanget i regi av Independent Cruisers och Folkets Park. Träffarna återkom sedan varje tisdag hela sommaren.

Juni:

Annons

Sedan vintern hade polisen varje vecka bemannat ett kontor i kommunhuset i Aneby. Det visade sig vara en lyckad satsning. En hel del tips, anmälningar och önskemål hade kommit in. Ett uppehåll gjordes under sommaren, men till hösten drog man i gång igen.

Juli:

Produktionen på anrika Hags avslutades för gott. Tillverkningen av lekplatsprodukter skulle i stället ske i en ny fabrik i Polen. Försäljning och marknadsföring blev dock kvar i Aneby.

— Det är otroligt vemodigt, sa försäljningsdirektör Mattias Hellqvist

Augusti:

Statsminister Stefan Löfvén uppvaktades av Aneby kristna råd. Det var med en protest mot bedömningar av flyktingars kristna tro. Aneby kristna råd menade att det var omänskligt att utvisa flyktingar som konverterat till länder där de riskerar förföljelse och död.

September:

Thaiboxningen fortsatte att växa i Aneby. Aneby Muay Thai ordnade en stor gala i FB-hallen. Den bjöds på över 20 matcher med utövare från nära 20 föreningar. Såväl talanger som den dragningskraft klubben skaffat sig visades upp.

Oktober:

Radiohjälpens årliga insamling till Världens barn slog rekord i Aneby. Totalt skänkte invånarna i kommunen 103 923 kronor.

— Så här mycket pengar har vi aldrig samlat in tidigare, sa Barbro Linnér, samordnare för insamlingen i Aneby.

November:

Styrelsen för Aneby Bostäder fick stark kritik. Detta sedan revisionen upptäckt mycket allvarliga brister vid köpet av fastigheten Jordgubben 1 och 2. Enligt revisionen hade styrelsen struntat i både sina egna och kommunfullmäktiges regler. Rekommendationen var att avsätta hela styrelsen.

December:

Det blev höga betyg från invånarna i SCB:s medborgarundersökning. När Anebyborna fick redovisa sina egna upplevelser blev så gott som samtliga omdömen högre än riket i genomsnitt. Jämfört med den förra undersökningen hade de flesta av betygen ökat.