Tidningens juniorpris firar 40 år och årets pristagare är en stor talang i dubbla idrotter.

– Just nu är båda idrotterna roliga, vi får se hur det blir när jag tvingas välja men just nu fungerar det bra att kombinera, säger Wilma Thörnkvist.

Tranåstjejen spelade förra säsongen fotboll för Tranås FF/Torpa AIS i tvåan och gjorde rejält avtryck.

15-åringen blev kallad till landslagsläger på Bosön i Stockholm.

– Men jag gick jag inte vidare för att få spela landskamperna i slutet av året och jag trodde då min chans var borta. Men sedan fick jag åka på ett nytt läger och snart ska jag iväg igen så det känns kul att man fortfarande är aktuell. Nu börjar ju uttagningarna till årets landskamper, säger Wilma.

Lämnar för LFC

Och snart lämnar hon Bredstorp och moderklubben för att pendla till Linköping och spel med allsvenska storklubben Linköpings FC.

– Det började med att jag åkte dit och provtränade för att känna på hur det är i en större klubb, sedan ville de att jag skulle spela för dem och nu är jag överskriven till LFC där jag kommer tillhöra F19-laget. Det är ändå ett ganska ungt lag och nu får jag chansen att spela med jämnåriga fast på lite högre nivå.

Wilma kommer ändå bo kvar i Tranås där gymnasiet väntar till hösten.

– Jag kommer pendla till Linköping för att träna. De har kört uppbyggnadsträning nu men de har uppmuntrat att jag kör bandy istället så det känns jättebra. Men jag ska börja med lite lättare bollpass snart.

Annons

Hon räknar med att även fortsätta med bandyn nästa säsong. Men först ska denna säsong avrundas som kan sluta med SM-final i Örebro med Tranås Bois F17-lag.

– Vi ska åka upp och spela semifinal snart mot Söråker. Det är tufft motstånd men chansen finns, det skulle vara jätteskoj att spela final med Bois.

VM-aktuell

Hon är även i allra högsta grad aktuell för F17-landslaget som ska spela VM.

– Jag var med i Finland nyligen på landskamperna där. Det gäller att göra bra ifrån sig men vi får se, säger Wilma som även lånats ut till IFK Nässjö och elitserien den här säsongen.

– I Bois är jag oftast mittfältare men i IFK har jag spelat mer på topp. Det har varit kul att vara med även där och känna på hur det är i elitserien.

Även på fotbollsplanen föredrar hon mittfältet.

– Jag gillar att ha mycket boll, jag är väl ganska teknisk men försöker jobba både defensivt och offensivt med.

Idrott står på schemat i stort sett dagligen, blir det aldrig för mycket?

– Nä, jag tycker det är så roligt och så länger det fungerar bra så är det inga problem.

Du börjar gymnasiet till hösten, vad ska du läsa?

– Som det ser ut just nu så kommer jag läsa ekonomi på gymnasiet och det är väl just något med ekonomi jag vill jobba med i framtiden.