Redan på onsdagskvällen firade Parkskolan skolavslutningen i Ralingsåskyrkan, medan Tallbackaskolan och Furulidskolan gjorde det på fredagen.

Först ut var eleverna på Tallbackaskolan, alltså förskoleklass till och med årskurs 3. Till tonerna av Avichis ”Hey brother” tågade de in i kyrkan, finklädda och många av tjejerna med blommor i håret.

Innan dess fick tidningen en liten pratstund med Elina Rosander, Amanda Fyhr och Nellie Viktorin, som nu klarat av årskurs 1.

– Det är ganska roligt i skolan, men vi har längtat efter sommarlovet. Nu är vi lediga i åtta veckor, säger de.

Alla tre har planer för sommaren. I dessa ingår besök i sommarstugan, en tur till Norrland och eventuellt en resa till Grekland.

– Sedan blir det nog lite kul att börja skolan igen.

Tredjeklassarna Isabella Stenberg och Lucas Hameed presenterade ett program som var fullspäckat med sång och musik. Eleverna framträdde både klassvis och enskilt.

Berömde elever

I sitt tal öste rektor Åsa Hulthammar beröm över eleverna.

– Jag träffar ju er dagligen på skolan. Då ställer ni nyfikna frågor och kommer med kloka tankar och idéer.

– Under året har ni arbetat hårt, lärt er mycket och utvecklats enormt. Var och en ska vara stolt över sin prestation.

Åsa Hulthammar tackade alla, vilket även inkluderade personal och föräldrar, för att de bidragit till att göra Tallbackaskolan till en bra plats.

Annons

– Tillsammans har vi ett sett till att få ett gott klimat och bra resultat.

Med med hjälp av bokstäverna i ordet sommar tipsade rektorn eleverna om vad de kan ägna sig åt under lovet, till exempel andas in sommarens alla dofter, dansa, studsa, meta, mysa, lata sig och inte minst ge andra omtanke.

Alla elever i årskurs 3, som nu går vidare till Furulidskolan, fick var sin ros.

Avslutningsvis bjöd lärarna på ett bejublat framträdande till Samir & Viktors hit ”Shuffla”.